Piščančji taquitosi z domačim nacho sirom

Piščančji taquitosi z domačim nacho sirom

Recept za vse ljubitelje mehiške hrane. Priprava piščančjih taquitosov je zelo enostavna in v dobre pol ure imate pripravljeno kosilo ali prigrizek.

Poleg taquitosov lahko ponudite tudi domač nacho sir– to je pomaka (t.i. “dip”) narejena iz cheddar sira, ki je lahko pekoča ali nepekoča. Nacho sir lahko jeste tudi na pici, poleg tortilj, tortilja čipsa ipd. Zakaj bi kupovali, če ga lahko naredite sami? Tako točno veste kaj je v njem in je brez konzervansov in aditivov, ki se pogosto znajdejo v kupljenih izdelkih.

Piščančji taquitosi z domačim nacho sirom

Sestavine za taquitose:
* 500g piščančjih prsi
* 6 pšeničnih tortilj
* sol
* začimbe za piščanca
* olje za cvrtje

Postopek priprave taquitosov:
Tortilje razrežemo na 4 kose, tako da dobimo 4 trikotnike.
Piščančje prsi razrežemo na manjše trakove, jih solimo in začinimo po svojem okusu. Jaz sem uporabila kar mešanico začimb za piščanca.
Meso položimo na najširši del trikotnika, zvijemo in zvitek prebodemo z zobotrebcem. Zvitke ocvremo v vročem olju, približno 2 minuti na vsaki strani. Če meso ni dovolj pečeno pecite še kakšno minuto dlje. Ko so pečeni, zobotrebec vzamemo ven.

Piščančji taquitosi z domačim nacho sirom

Piščančji taquitosi z domačim nacho sirom

Sestavine za domač nacho sir:
* 2 žlici masla
* 2 žlici moke
* 220ml mleka (lahko tudi 120ml mleka in 100ml smetane)
* 230g ribanega cheddar sira
* sol
* poper
* čili v prahu

Postopek priprave nacho sira:
Na srednji temperaturi stopimo maslo, Ko je stopljeno, dodamo moko ter vse skupaj zmešamo v homogeno zmes. Dodamo mleko in mešamo z metlico, da se sestavine med seboj povežejo. Povišamo temperaturo, da zmes zavre in takoj, ko zavre, ponovno znižamo temperaturo. Zmes se mora zgostiti. Dodamo začimbe in spet mešamo, da se sestavine povežejo med seboj. Nato dodamo še nariban cheddar sir in nežno mešamo, da se stopi. Ko je sir stopljen in ima kremasto teksturo, je pripravljen za serviranje.

Nasvet:
* Najbolje je, da pomako pripravite tik pred serviranjem, saj mrzla izgubi kremasto teksturo.
* Pogrevanje: na internetu sem prebrala, da se ne sme pogrevati v mikrovalovki, ampak ga je potrebno pogreti na štedilniku. Pogrevati ga je potrebno na nizki temperaturi in ko se ponovno stopi, dodamo še 2 žlici vode in mešamo dokler ponovno nima kremaste teksture.


Če ne želite zamuditi novih receptov všečkajte mojo Facebook stran.

Summary
recipe image
Recipe Name
Piščančji taquitosi z domačim nacho sirom
Published On
Total Time

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja