Turistična kmetija Kabaj

Turistična kmetija Kabaj je bila moja prva izbira in velika želja za nočitev v Brdih, zato sem sobo rezervirala že 5 mesec prej. Prepričale so me fotografije na spletu, saj je izgledalo zelo prijetno, domače, s prekrasnim razgledom na vinograde. Točno to, kar sem želela!

Več o 2-dnevnem izletu po Brdih si lahko preberete TUKAJ.

Po celodnevnem potepanju po Brdih sva se okoli 17h odpeljala v Šlovrenc do turistične kmetije Kabaj, kjer sva imela rezervirano nočitev. Že na prvi pogled je bilo čudovito, ravno tako kot na fotografijah. Ob prihodu naju je sprejela lastnica Katja in takoj sva za 4 ure dobila dva električna skuterja, ki ju lahko brezplačno rezerviraš ob nočitvi.

Goriška Brda (53 of 61)

Vožnja s skuterji je bila prava dogodivščina! Sicer imam izpit za avto, nekajkrat sem tudi že peljala moped, ampak električni motor je bil čisto nekaj drugega. Bil je tako težek, da ga sama nisem mogla držati in bilo me je tako strah, da sem skoraj že opustila misel kako na motorju, z vetrom v laseh, brezskrbno vihram med briškimi vinogradi. Še danes sem vesela, da sem zbrala pogum, saj je bilo potem, ko sem se motorja navadila, NORO! Res enkratno doživetje, ki bi ga takoj ponovila! Vožnja po cestah med vinogradi, v daljavi opazuješ kako sonce počasi zahaja… Prava briška romantika!
Malo moteče so samo mušice, ki se ti neprestano zaletavajo v obraz. Motor sva koristila samo 2 uri, saj se je že začel delati mrak pa tudi baterija se je izpraznila.

Goriška Brda (45 of 61)

Goriška Brda (50 of 61)

Goriška Brda (46 of 61)            Vrtnice na koncu vsake vrste.

Po prihodu nazaj sva na terasi uživala ob sladici, vinu ter sončnem zahodu.

Goriška Brda (55 of 61)

Poskusila sem tudi najbolj posebno in gotovo tudi najdražje vino do sedaj. To je Amfora, vino, ki nastaja v amforah vkopanih v zemljo po tradicionalnem postopku, ki je star več kot  8 tisoč let in prihaja iz Gruzije, le-ta pa naj bi bila tudi domovina pridelave vina. Je jantarne barve, z vonjem po konjaku, okus pa je lahek, medeno-saden. Pridelujejo ga iz treh vrst grozdja: rebule, malvazije in tokaja.

Goriška Brda (56 of 61)
V ceno nočitve je vključen tudi odličen zajtrk. Salame, kruh, marmelada, pecivo s češnjami- vse zelo okusno in domače. Po zajtrku sva se odpravila še na sprehod med brajdami, potem pa je bil že čas, da si ogledava še druge lepote Brd in degustirava vino na Grediču.

Goriška Brda
Najina soba ter delček terase.
Goriška Brda
Jutranji pogled s terase.

Goriška Brda (57 of 61)

Goriška Brda (61 of 61)

Kar mi je bilo všeč je, da so sobe lepo urejene in zelo čiste, kar je meni najbolj pomembno. Izkušnjo še izboljša samopostrežni zajtrk z odlično domačo hrano, piko na i pa doda čudovit razgled in okolica. Malo me je zmotilo samo to, da sem dobila občutek, da se malo bolj posvečajo tujim in premožnejšim gostom. Vsi plačamo enako, torej bi nas morali tudi enako obravnavati. Je bilo pa vse ostalo zelo fino, tako da Kabaj toplo priporočam tudi ostalim.

Če vas zanimajo še cene, potem si jih oglejte na koncu objave TUKAJ.

Da ne zamudite prihodnjih objav me spremljajte tudi na moji Facebook strani in Instagram profilu.

2 thoughts on “Turistična kmetija Kabaj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja