Ferrero rocher kroglice

Kar nekaj časa sem zbirala ideje kako pripraviti ferrero rocher kroglice, da bi bile preproste za izdelavo in čim bolj podobne pravim. Nikakor nisem želela uporabiti oblatov, saj je z njimi preveč dela in packanja. Potem pa sem zasledila, da nekateri uporabijo lešnikove napolitanke in vedela, da je to to! Napolitanke namreč dajo tisto hrustljavost, ki jo pravim daje oblat. Naslednji dan sem jih naredila in bile so tako dobre, da jih bom sedaj delala samo še po tem receptu. Sestavine so bolj približne, tako da če je masa premokra dodajte še napolitank, če je presuha dodajte nutello.

Ferrero rocher kroglice

Ferrero rocher kroglice

Sestavine za kroglice (okoli 40 kroglic):

 • 200 g lešnikov
 • 40 celih lešnikov
 • 300 g nutelle
 • 350 g lešnikovih napolitank

Sestavine za dekoracijo:

 • 200 g čokolade
 • 4 žlice olja
 • 150 g lešnikov

Postopek priprave:

 1. Lešnike popražimo v ponvi, zato da so intenzivnejšega okusa pa tudi zato, da jim lažje odstranimo “ovoj”. To najlažje naredimo tako, da jih zavijemo v krpo in povaljamo.
 2.  Lešnike za v kroglice zmeljemo v blenderju, lešnike za dekoracijo pa narežemo na majhne koščke- sama jih v blender nisem dala zato, ker niso prišli lepi koščki, ali so bili preveliki ali pa premajhni.
 3.  Napolitanke zdrobimo, dodamo mlete lešnike in nutello. Sestavine dodajajte po občutku. Če je masa preveč pocasta dodajte več lešnikov ali napolitank, če pa je suha dodajte še kakšno žlico nutelle.
 4.  Maso oblikujte v kroglice, na sredino dajte en cel lešnik in jih za kakšno uro postavite v hladilnik.
 5.  Ohlajene kroglice moramo namočiti v stopljeni čokoladi in povaljati v sesekljanih lešnikih, zato čokolado z oljem stopimo nad vodno paro.
 6.  Z oblivanjem kroglic sem imela nekaj težav, saj prve niso bile ravno lepe. Prve kroglice sem takoj iz čokolade povaljala v lešnikih in je bilo vse skupaj precej spacano. Najlepše so bile, če sem kroglico napičila na palčko, jo pomočila v mlačno čokolado, odložila na pult ter malo počakala, da se je čokolada pričela strjevati, nato pa sem jo povaljala v lešnikih.
 7.  Kroglice morajo še za 1-2 uri v hladilnik, da se čokolada dobro strdi, nato pa jih lahko postrežemo.

Recepte lahko spremljate z všečkanjem FB Leaneen ali na Instagramu.

 

Ferrero rocher kroglice
Ferrero rocher kroglice

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Ferrero rocher kroglice
Published On
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 18 Review(s)

5 thoughts on “Ferrero rocher kroglice

  1. Piše v receptu: “na sredino dajte en cel lešnik”. Ker pride približno 40 kroglic potrebujete tudi 40 lešnikov, da jih daste v sredino, tako kot jih imajo originalni ferrero rocher. 🙂

  1. Ja, verjetno bi šlo, ampak bo precej manj arome in okusa, ker ne bodo prepraženi, tako da tudi okus ne bo tako dober, kot bi bil sicer.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja