Hitro testo za pico

Pica je ena izmed mojih najljubših jedi, ampak priprava testa se mi včasih zdi preveč zamudna, zato takrat naredim t.i. hitro testo za pico, ki je brez vzhajanjaZa pripravo potrebujem samo toliko časa kolikor potrebuje pečica, da se segreje, tako da je pica narejena v 30 minutah. Čeprav ne vsebuje kvasa je testo skoraj enako “pravemu pica testu” in se razlike ne občuti. Testo je primerno tudi za slane rogljičke, pica polžke ipd.

Lightroom (4 of 12)

Lightroom (8 of 12)

Glavni razlog zakaj sem objavila ta recept pa so začimbe Serious Blends. Začimbe so slovenski proizvod, saj nastajajo v sodelovanju s slovenskimi kmetovalci. So 100% naravne, brez dodanih konzervansov in ojačevalcev okusa, brez glutena in z nizko vsebnostjo soli. Več o začimbah si lahko preberete na njihovi spletni strani (povezava do strani).

Prvič sem jih poskusila na pici in prepričale so me na prvi grižljaj! Od takrat jih uporabljam skoraj povsod- pri pripravi mesa, omak, peki jajc… Jedem dodajo nek povsem nov, polnejši okus, tisto piko na i, ki jo ponavadi iščem, da jed postane vrhunska! Definitivno so vredne nakupa!

 

Sestavine za testo:
* 2 lončka moke (2,5 dcl lonček)
* 1 pecilni prašek
* 1 navaden jogurt (180 ml)
* ščep soli
* 2 žlici olja

Postopek priprave:
Moko (jaz sem uporabila pirino) zmešamo s pecilnim praškom, dodamo jogurt, olje, sol in zgnetemo. Če je “pocasto” dodamo še malo moke, vendar ne preveč, da ne bo pečeno testo trdo in zbito.
Ker testo ni tako mehko in prožno ga po pekaču razporedim s pomočjo “valjčka”. Ne ustrašite se, če bo bolj trdo, saj pecilni prašek med peko “opravi svoje delo” in je pečeno testo mehko. Tudi s slike je razvidna lepa, ravno prav zapečena skorja, tako da tudi navzven izgleda, kot pravo testo za pico.

Všečkajte tudi Facebook strani Leaneen ali mi sledite na Instagramu.

Lightroom (7 of 12)

Lightroom (9 of 12)

 

3 thoughts on “Hitro testo za pico

    1. Tako kot vsaka druga pica. Na najvišji temperaturi (pri meni je to 270°C) pa dokler ni testo lepo rjavo obarvano in sir stopljen. Pri meni je to manj kot 10 minut, je pa odvisno od pečice. 🙂

Comments are closed.