Puhaste ameriške palačinke

Puhaste ameriške palačinke

Nič ni boljšega od kuhinje, ki omamno diši po palačinkah! Največkrat delam klasične, vsake toliko pa tudi ameriške s katerimi je malo več dela oziroma več umazane posode (vsaj pri meni je tako). Vedno, ko sem pekla, sem recept malo spremenila in ga počasi izboljševala. Sedaj so točno take kot sem želela~ mehke, puhaste, z rahlim okusom po vaniliji. Z eno besedo~ BOŽANSKE!

Puhaste ameriške palačinke

Sestavine za ameriške palačinke:
* 300g moke
* 1 pecilni prašek
* 2 ščepa soli
* 4 vanilijeve sladkorje
* 350ml mleka
* 180ml navadnega jogurta
* 2 žlici olja
* 2 jajci

Postopka priprave ameriških palačink :
1. V eni posodi z metlico zmešamo suhe sestavine, v drugi pa mokre. Mokrim sestavinam postopoma dodajamo suhe in zraven mešamo z metlico, da ne nastanejo grudice. Vse skupaj nežno zmešamo v enotno maso.
2. Po mojem mnenju je zelo pomembno, da jih pečete bolj počasi na srednji temperaturi in ne tako kot klasične, ki se ponavadi pečejo na najmočnejšem ognju. Le-ta naj ne bo prevelik, saj bodo drugače na zunaj prehitro zapečene. Pekla sem jih na kokosovem olju, ki je dodal še nežen priokus kokosa in s tem še izboljšal okus ameriških palačink.
3. Postrežemo jih lahko s čokoladnim namazom, stopljeno čokolado, marmelado, medom, sladko smetano, svežim sadjem… Možnosti je ogromno. Sama sem jih prelila s stopljeno čokolado in dodala maline.

Da ne zamudite prihodnjih objav me spremljajte tudi na moji Facebook strani in Instagram profilu.

Puhaste ameriške palačinke

Puhaste ameriške palačinke

Puhaste ameriške palačinke

Predjed (4 of 13)