Creme Brûlée Špecial

Že nekaj dni je  minilo odkar sem dobila povabilo na vinsko-kulinarični dogodek Crème Brûlée Špecial,  ki se odvija v Klubu Mladinsko – del Mladinskega gledališča v Ljubljani.  Z navdušenjem sem sprejela vabilo in se prepustila vinsko-kulinaričnemu razvajanju.

Lightroom (18 of 18)
Kaj to sploh je?
Crème Brûlée Špecial je dogodek organiziran v okviru  Instituta SURF- več o njih si preberite na njihovi spletni strani in Facebook strani.

Surfood ekipo sestavljajo mladi chefi, sommelijeji, fotografi in ostali kreativni sodelavci, ki skupaj želijo ustvarjati nove kulinarične zgodbe. Kulinarični program Surfood-a vodita Martin Rojnik, ki je svoje izkušnje pridobival v restavracijah z Michelinovimi zvezdicami v tujini in Danilo Ivanuša, ki se ga nekateri mogoče spominjate kot voditelja oddaje Riba na oko. Sedaj se je ekipi pridružil tudi chef Andrea Odogaso, ki je delal v številnih mednarodnih kuhinjah po svetu. Someljejka Maja Roy pa skrbi za izbiro vin, pri katerih se osredotoča predvsem na vina iz ekološke in biodinamične pridelave, ker najbolj sovpadajo z miselnostjo in naravnanostjo kuhinje.

Sedaj že nekaj mesecev zapored prirejajo niz kulinaričnih dogodkov Crème Brûlée Špecial skozi katere želijo gostom približati visoko-kvalitetno in zdravo hrano pripravljeno predvsem iz sestavin, ki jih najdemo na vrtu, polju in gozdovih ter sestavin iz ekološke in biodinamične pridelave. Takšno kulinariko in vina pa gostom predstavijo na zelo sproščen in prijeten način, kar jim omogoča “klubska atmosfera” v Klubu Mladinsko, kjer je poleg hrane in vina poskrbljeno tudi za glasbeni program.

Lightroom (1 of 18)

Lightroom (12 of 18)

Lightroom (8 of 18)

Lightroom (11 of 18)

Kako je bilo?
Najprej sem bila malo v dilemi kako bo vse skupaj potekalo, saj sem šla sama, nikogar nisem poznala in ponavadi sem na takih dogodkih tudi med najmlajšimi in kdaj pa kdaj dobiš tudi občutek, da te ljudje ne jemljejo resno. Ampak tukaj je bilo že od vsega začetka zelo sproščeno. Simpatična someljejka Maja mi je razkazala celoten prostor, predstavila vse ljudi, nato pa je napočil čas za poskušanje in fotografiranje.

Lightroom (7 of 18)                                                              Pogled na Surfood meni

Surfood meni
Prva misel, ko sem prebrala meni je bila “Uauuu!”. Meni je bil zelo zanimiv, jedi pa precej drugačne od tistih, ki sem jih vajena, zato sem komaj čakala, da poskusim nekaj novega.

Najbolj me je navdušil domač ajdov kruh iz kislega testa z namazi Zlati Ghee. Božanski kruh in ghee, ki se kar topi v ustih! Že dolgo nisem poskusila česa tako dobrega. Všeč mi je bil tudi lisičkin tartar in seveda sladica. Drugi dve jedi sta mi bili malo manj všeč, ampak to samo zato, ker določene sestavine niso med mojimi najljubšimi.

Celotnemu meniju  so piko na i dodala izbrana vina in penine iz vinogradniških kmetij Slavček, Rodica, Šumenjak in Božidar Zorjan. Maja je vsako vino posebej predstavila in tako še izboljšala okušanje, saj se potem trudiš okusiti vse naštete “elemente” in tako to ni več samo “navadno pitje”, ampak že pravo vinsko doživetje.

Lightroom (10 of 18)
Lisičkin tartar na lanenem krekerju, majoneza iz črnega česna, gozdne jagode v smrekovem olju, kapucinka in seno v prahu.

Lightroom (13 of 18)
Kolerabin raviol s šiitakami, emulzija iz kopriv, črni gel, topinambur čips, cvrta kopriva.

Lightroom (15 of 18)
Domač ajdov kruh iz kislega testa, namazi Zlati Ghee in domače pripravljeni namazi.

Lightroom (2 of 18)

Lightroom (3 of 18)

Crème Brûlée Špecial bi priporočila vsem, ki bi radi uživali na sproščenem dogodku, dobro jedli in si želijo poskusiti tudi kaj novega in drugačnega, saj ne strežejo hrane, ki je vsakodnevno na meniju, poleg tega pa z izbiro sestavin prispevajo tudi k srbi za okolje. Če pa še radi pijete dobro vino, potem vam bo pa itak všeč!

Všečkajte tudi Facebook strani Leaneen ali mi sledite na Instagram profilu.