Skutino-orehove rezine

Skutino orehove rezine

V ponedeljek smo imeli tradicionalni družinski piknik, ki ga imamo vsako leto na praznik, 15. avgusta. Kot vedno smo se po dobrotah z žara posladkali tudi z domačim pecivom. Jaz sem pripravila piškote in različne kroglice, s skupnimi močmi pa smo spekli še dvoje rezine. S skupnimi močmi zato, ker je vsak vsaj malo pomagal. Babica pa je spekla njeno božansko orehovo potico.

Lightroom (2 of 5)

Ravno ta praznik oziroma piknik je bil lani glavni povod, da sem začela razmišljati o svojem blogu. Takrat sem namreč veliko pekla in na misel mi je prišlo, da bi naredila blog in nanj zapisala recepte preizkušenih sladic, da bi jih lahko pripraviti tudi ostali. In tako sem čez 3 dni, brez večmesečnih priprav in kompliciranja, naredila blog in objavila prvi recept za malinovo pito.

Danes z vami delim recept za skutino-orehove rezine iz Ramine knjižice Sladke dobrote. Rezine so zelo okusne, ene izmed boljših, saj so sočne in vsebujejo orehe, ki so ena izmed mojih najljubših sestavin v sladicah.Priprava je srednje zahtevna in vam s peko vred vzame približno 2 uri.

Sestavine za skutino-orehove rezine so take kot v knjižici, tako da je količina sladkorja kar velika. Nekaterim je to všeč, drugim manj, tako da svetujem, da nadeve sladkate po okusu.

Lightroom (4 of 5)

Sestavine za testo:
* 250 g moke
* 100 g sladkorja v prahu
* 1/2 zavitka pecilnega praška
* 1 zavitek vanilijevega sladkorja
* 4 rumenjaki
* 170 g margarine ali masla

Sestavine za orehov nadev:
* 150 g mletih orehov
* 60 g sladkorja
* 3 žlice ruma
* ščepec soli

Sestavine za skutin nadev:
* 500 g skute
* 120 g sladkorja
* 1 zavitek vanilijevega sladkorja
* 2 žlici pšeničnega zdroba
* 4 beljaki
* ščepec soli

Postopek priprave skutino-orehovih rezin:
1. Najprej se lotimo priprave testa. Presejemo moko in vanjo stresemo pecilni prašek. Dodamo še maslo, sladkor, rumenjake in zgnetemo v testo, ki ga za pol ure pustimo počivati v hladilniku. Medtem, ko testo počiva, pripravimo oba nadeva.

2. Orehe zmešamo s sladkorjem, rumom in ščepcem soli.

3. Beljake stepemo s polovico sladkorja, da dobimo sneg. Skuto zmešamo s preostalo polovico sladkorja, vanilijevim sladkorjem, ščepcem soli in pšeničnim zdrobom. Nato primešamo še beljakov sneg.

4. Za peko potrebujemo pekač v velikosti približno 25×35 cm. Testo razdelimo na dva enaka dela in ju razvaljamo na velikost pekača. Delo si olajšamo tako, da testo valjamo med dvema peki papirjema, ki ju prej pomokamo. Nato testo s pomočjo peki papirja prenesemo v pekač in ga odlepimo.

5. Pri sestavljanju peciva gre najprej na dno plast testa, sledi orehov nadev, nato skutin in na vrh še ena plast testa.

6. Pečemo 35 minut na 180°C.

7. Ohlajene skutino-orehove rezine razrežemo. Po želji ga lahko še prelijemo s čokolado ali posujemo s sladkorjem.

Nove recepte lahko spremljate tudi z všečkanjem Facebook strani Leaneen ali na  Instagram profilu.

 

Lightroom (3 of 5)

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Skutino-orehove rezine
Published On
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 19 Review(s)

One thought on “Skutino-orehove rezine

Comments are closed.