Malinov mille-feuille

mille feuille

Mille-feuille oziroma po slovensko “tisoč lističev” je francoska slaščica katere točen izvor naj bi bil neznan. Tradicionalno je pripravljena iz treh plasti listnatega testa, med katerimi sta dve plasti vanilijeve kreme, vrhnja plast testa pa je posuta s sladkorjem v prahu. V bistvu je mille-feuille zelo podoben naši kremšniti.

Mille-feuille oz. tisoč lističev

Mille-feuille oz. tisoč lističev

Mille-feuille sem pripravila že poleti in je noro dober! Poleg tega pa priprava vzame samo 30 minut. Za kremo sem uporabila kar Galetta puding, ki z mešanjem s sladko smetano postane krema, tako da nisem izgubljala časa s kuhanjem vanilijeve kreme in sem ta čas raje porabila za pripravo še ene dodatne slaščice. Za svežino in še boljši okus sem dodala maline z domačega vrta.

Na dnu objava pa tudi ideja kako porabiti ostanek listnatega testa in kreme.

 

Sestavine za 3-4 tortice:
* zavitek listnatega testa
* 1 Galetta puding
* 200-250ml mleka
* 250ml sladke smetane
* maline
* sesekljane pistacije

Postopek priprave mille-feuille:
1.
Uporabila sem kupljeno listnato testo v zvitku in iz njega s pomočjo okroglega modelčka izrezala kroge. Če nimate modelčka si lahko pomagate tudi s kozarcem. Uporabila sem kar velik okrogel model ter tako dobila 3 tortice. Če pa uporabite krog manjšega premera jih lahko dobite tudi več.
2. Testo sem pekla na 180°C približno 20-25 min.
3. Vanilijevo kremo sem pripravila tako da sem 1 vrečko Galetta pudinga  zmešala z 250ml sladke smetane in 200-250ml mleka. Mleko dodajte po občutku, da krema ne bo preredka in tudi ne pregosta. Kreme se ne kuha! Pripravila sem jo s pomočjo kuhinjskega robota. Najprej sem okoli 2-3 minute mešala na najnižji hitrosti, nato pa 1 minuto na najvišji.
4. Na sredino pečenih krogov sem nabrizgala vanilijevo kremo, okoli sem razporedila maline, pokrila s še enim krogom iz testa, na vrh še malo kreme ter maline in sesekljane pistacije za dekoracijo.

Preprosto, hitro, okusno!

Nove recepte lahko spremljate tudi z všečkanjem Facebook strani Leaneen ali na mojem Instagram profilu.

 

Mille-feuille oz. tisoč lističev

Mille-feuille oz. tisoč lističev

 

Nekaj testa je tudi “odpadka”, zato ga lahko skupaj s preostankom kreme uporabite za kremšnite v kozarčku. Recept najdete tukaj.

Lightroom (11 of 15)

 

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Malinov mille-feuille
Published On
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)