Breskova marmelada

Breskova marmelada

Lansko leto sem se prvič lotila kuhanja malinove marmelade in ker mi je super uspela, sem letos poleg malinove skuhala še breskovo marmelado. Na spletu sem prebrala, da imajo nekateri z breskovo marmelado kar nekaj težav, ker se jim noče strditi, saj imajo breskve bolj malo pektina. Meni je na srečo uspela v prvo. Postopek kuhanja lahko uporabite tudi pri kuhanju marmelade iz drugih sadežev.

Breskova marmelada

 

Za breskovo marmelado sem porabila približno uro in pol, od tega pa mi je največ časa vzela priprava breskev.

Sestavine za breskovo marmelado (10 manjših kozarčkov):
* 2,5 kg breskev
* 2 vrečki želirnega sladkorja s Stevijo (Dr. Oetker)
* sok 1 limone

 

Breskova marmelada

Breskova marmelada

 

Postopek priprave breskove marmelade:
Breskve sem najprej za nekaj minut namočila v topli vodi, da sem jih lažje olupila. Potem sem odstranila koščice in jih narezala na krhlje. Pretresla sem jih v večjo posodo, dodala limonin sok (naj bi poskrbel, da marmelada ohrani barvo) ter dve vrečki želirnega sladkorja s stevijo. Če vas skrbi, da se ne bo lepo strdila, lahko zraven naribate še eno kislo jabolko. Jabolka imajo zelo veliko pektina, tako da poskrbijo, da se marmelada zagotovo lepo strdi. Kuhala sem po navodilu na hrbtni strani vrečke. Ko so se med kuhanjem breskve lepo zmehčale, sem jih stlačila s paličnim mešalnikom. Če želite jih lahko stlačite tudi že pred kuhanjem.

Že dan prej sem kozarce in pokrovčke pomila v pomivalnem stroju, pred kuhanjem pa sem jih za približno 15 minut postavila v pečico na 100°C. Ko je bila marmelada skuhana, sem jo previdno nalila v kozarčke. Pazite, da se ne opečete, saj je marmelada zelo vroča! Dobro zaprte kozarčke sem nato zavila v odejo ter jih tako pustila do naslednjega dne, da se je marmelada počasi ohlajala. Ker je bila potem še vedno malo tekoča (naribanega jabolka namreč nisem dodala) sem jo postavila v hladilnik, kjer se je do konca strdila.

Nove recepte lahko spremljate tudi z všečkanjem Facebook strani Leaneen ali na mojem Instagram profilu.

Breskova marmelada

Summary
recipe image
Recipe Name
Breskova marmelada
Published On
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)