Pošastki za noč čarovnic

Samo še nekaj dni nas loči do noči čarovnic oziroma t.i. Halloween. V nekaterih, predvsem angleško govorečih državah, kot so npr. ZDA, Kanada, Velika Britanija, se na ta dan pripravljajo že cel mesec dni prej. Pri nas doma tega dne, ki naj bi izhajal še iz časa Keltov, nikoli nismo prav posebej praznovali. Ko sem bila še otrok, smo nekajkrat izrezljali bučo, sedaj pa se ponavadi udeležim katere izmed zabav. V prihodnosti pa si enkrat ta dan želim preživeti nekje v ZDA, da občutim vso to njihovo navdušenje in evforijo. Nekaterim se ne zdi prav, da v Sloveniji praznujemo skomercializirane ameriške praznike, jaz pa menim, da zabave ni nikoli preveč, tako da, če koga to veseli, potem ga naj le praznuje. Seveda pa ne smemo pozabiti, da smo na ta dan doma zaradi praznika pomembnega za vse Slovence~ dneva reformacije.

lightroom-1-of-6 lightroom-3-of-6

Ena izmed idej za Halloween sladico so te pošastkoti~ čokoladni mafini s pisano kremo iz kremnega sira ter z mnogimi očmi, kar je tudi tisto kar naredi mafine “pošastne”.  Idejo sem našla na Pinterestu in takoj so mi bili všeč! Ampak izgled ni tak, kot sem si ga želela, ker imajo v tujini sladkorne oči, ki izgledajo precej izbuljeno, zato so tudi njihovi pošastki bolj pošastni.

Sestavine za mafine (12 kosov):
* 100g bele moke
* 1/2 vrečke pecilnega praška
* 1 žlica koruznega škroba
* 40g kakava v prahu
* 1 vrečka vanilijevega sladkorja
* 50g sladkorja
* 1 jajce
* 50g stopljenega masla
* 80ml mleka
* 1 žlica vanilijeve arome
* 2 žlici čokoladnih kapljic

Sestavine za kremo iz kremnega sira:
* 400g ABC kremnega sira (najdete ga v vsaki trgovini)
* 400g sladke smetane
* 2 vrečki kremfixa
* 4 vrečke vanilijevega sladkorja
* 4 žlice sladkorja v prahu
* barve v gelu (dobite jih v slaščičarskih trgovinah)
* oči iz sladkorja ali čokolade (najdete jih v slaščičarskih trgovinah, mogoče tudi v večjih trgovskih centrih)

Postopek priprave:
1. Najprej moko, kakav in koruzni škrob presejete v posodo. Dodajte pecilni prašek in sladkor ter zmešajte. Nato dodajte še vse ostale mokre sestavine ter čokoladne kapljice. S pomočjo mešalnika zmešajte v enotno maso.
2. Maso nadevajte v papirčke. V vsak papirček gre samo ena polna žlica mase, saj želimo, da mafini narastejo samo do roba papirčka.
3. Pecite na 180°C približno 15 minut. Če so mafini pečeni preverite s pomočjo lesene palčke (tudi noža)- če se masa ne prime so pečeni.
4. Pečene mafine ohladite.
5. Sladko smetano skupaj s kremfixom stepite do čvrstega. Nato dodajte sladkor in kremni sir ter še malo stepajte, da dobite enotno maso. Ne stepajte predolgo, da se vam krema ne utekočini.
6. Maso razdelite na toliko delov kolikor imate različnih barv in ji primešajte le-te.
7. Kremo vsaj za eno uro postavite v hladilnik, potem pa jo nabrizgajte na mafine ter na vsakega dodajte več sladkih oči.
9. Še za kakšno uro jih lahko postavite v hladilnik, če želite pa jih lahko postrežete tudi takoj.

V četrtek na moji Facebook strani pričnem NAGRADNO IGRO, kjer bom nekomu podarila pripomočke za pripravo strašljivih mafinov.

lightroom-6-of-6

One thought on “Pošastki za noč čarovnic

Comments are closed.