[Sladka darila]: Snežne kroglice iz kozarca

Piškoti iz kozarca

Snežne kroglice s čokolado so ena izmed idej za sladka praznična darila. Izbrala sem jih zato, ker vedno uspejo, so preproste za izdelavo in lahko sestavine podarimo v kozarcu kot darilo. Suhim sestavin je potrebno dodati samo še maslo in po želji vanilijevo aromo. Piškotov ni treba valjati, ker se naredijo kroglice, kar je še en plus za tiste, ki doma nimajo piškotnih modelčkov. Poleg kozarčka ne pozabite dopisati recepta in katere sestavine je potrebno dodati.

Na pripravo objav za blog se moram vedno dobro pripraviti, da imam doma vse potrebne sestavine in pripomočke. Tokrat sem bila prepričana, da imam doma manjši kozarec, ampak ga seveda ni bilo. Idealen je kozarec s prostornino 0,7 ali 0,8 litra. Zmanjkalo mi je tudi rjavega sladkorja, tako da če ga imate ga uporabite, saj boste tako poskrbeli za lepši kontrast.

Ker kozarec ni uspel, tako kot sem želela, ga niti nisem hotela objaviti, ampak sem si premislila- ni toliko važen videz, kot je važen namen. Če vaša božična darila ne bodo izgleda popolno, se ne vznmirjajte, ker je pomembneje to, da ste se na osebo spomnili in si vzeli čas za pripravo darila.

piskoti-iz-kozarca-1-of-2

S promo kodo COKOLADA10 imate 10% popust na celoten nakup v spletni trgovini Mojačokolada.si.


Sestavine:

Postopek priprave kozarca:

 1. Najprej potrebujete nov, čist kozarec s prostornino 0,7 ali 0,8 litra.
 2. Nato lahko začnete z dodajanjem plasti. Najprej 300g moke v katero zamešate ščep soli. Sledi po 100 g rjavih in belih čokoladnih kapljic in 70 g sladkorja.
 3. Kozarec dobro zaprite in dekorirajte. Ne pozabite dopisati lepih želja, recepta in katere sestavine je potrebno dodati (230 g masla in žličko vanilijeve arome).

 

Postopek priprave snežnih kroglic:

 1. Z električnim mešalnikom zmešajte maslo in vanilijevo aromo, dokler maslo ni penasto, torej gladko in svetleče.
 2.  Dodajte sladkor (zato mora biti sladkor na vrhu) in mešajte toliko časa, da se poveže z maslom.
 3.  Sledi moka in čokoladne kapljice. Mešajte par minut na najnižji hitrosti, nato pa z rokami zgnetite testo in ga za 30 minut postavite v hladilnik.
 4.  Iz mase oblikujte kroglice. Da bodo vse enake velikosti si pomagajte s čajno žličko.
 5.  Pecite 10-15 minut na 180°C, dokler robovi malo ne pozlatijo.
 6.  Pečene snežne kroglice potresite s sladkorjem v prahu.

Recepte lahko spremljate z všečkanjem FB strani Leaneen ali na Instagramu.

 

snezne-kroglice-4-of-4

2 thoughts on “[Sladka darila]: Snežne kroglice iz kozarca

 1. Draga Nina,
  kot food bloggerki, ti gotovo veliko pomenijo odzivi “tvojih odjemalcev”. Včeraj sem naredila snežne kepe. Ko sem jih vzel iz pečice, so bile kar preveč krhke, ko pa so malo postale je bilo to to. Zelo so slastne, predvsem pa ne presladke.
  Aja, polovico mase sem naredila iz bele pirine moke, ker imamo v družini alergika na pšenico. In…. tudi pira se je obnašala lepo.

  Lepo te pozdravljam,
  Martina

  1. Živjo! Hvala, da ste sporočili, kako so vam bili všeč piškoti. 🙂 Vse dobro, Nina

Comments are closed.