Puhaste ameriške palačinke s tekočo Nutello

Palačinke s tekočo Nutello

Puhaste ameriške palačinke s tekočo Nutello ne zahtevajo nekega posebnega opisa, saj so že fotografije same po sebi dovolj zgovorne. Sladica, ki očara vse ljubitelje Nutelle in palačink. Še meni so bile noro dobre pa Nutelle sploh ne maram. Ja, prav ste prebrali. Nikoli si je nisem mazala na kruh, niti na palačinke, raje imam sadno kot nutellino torto, na žlico pa sem jo jedla max 5-krat, ko je bila res kriza.

V postopku priprave sem zapisala nekaj “trikov” kako jih pripraviti brez packanja.

Palačinke s tekočo Nutello
Palačinke s tekočo Nutello

Iz navedenih sestavin dobimo približno 8 palačink.


Sestavine za ameriške palačinke:

 • 300 g moke
 • 1 pecilni prašek
 • 2 ščepa soli
 • 2 vanilijeva sladkorja
 • 1 žlica navadnega sladkorja
 • 350 ml mleka
 • 180 ml navadnega jogurta
 • 2 žlici olja
 • 2 jajci
 • Nutella
 • kokosovo olje za peko

Postopek priprave palačink:

 1. Odrežemo večji kos papirja za peko in nanj damo 8 žlic Nutelle. Kupčke razmažemo v obliko kroga in jih damo v skrinjo, da se strdijo (glej fotografijo). Tako preprečimo nepotrebno kasnejše pacanje z Nutello. Jaz sem jo dala v skrinjo že prejšnji večer.
 2. Ko je strjena, se lotimo priprave mase za ameriške palačinke.
 3. V eni posodi z metlico zmešamo suhe sestavine, v drugi pa mokre.
 4. Mokrim sestavinam postopoma dodajamo suhe in zraven mešamo z metlico, da ne nastanejo grudice. Vse skupaj nežno zmešamo v enotno maso.
 5. Masa naj pol ure počiva na kuhinjskem pultu.
 6. Pomembno je da ameriške palačinke pečemo bolj počasi na srednji temperaturi in ne tako kot klasične, ki se pečejo na najmočnejšem ognju. Le-ta naj ne bo prevelik, saj bodo drugače na zunaj prehitro zapečene.
 7. Najprej vlijemo malo mase in jo razmažemo v obliko kroga. Takoj damo na vrh en Nutellin krog, ter ga nežno potisnemo v maso in ga prekrijemo s še malo mase. S količino ne pretiravamo, ker drugače palačinka ne bo lepe okrogle oblike.To moramo narediti precej hitro, drugače se bo spodnji del že zapekel, medtem ko bo na vrhu masa še surova in bomo imeli težave z obračanjem.
 8. Še tople postrežemo z jagodami.

Nove recepte lahko spremljate z všečkanjem FB Leaneen ali na Instagramu.

 

Ameriške palačinke
Palačinke s tekočo Nutello

Summary
recipe image
Recipe Name
Puhaste ameriške palačinke s tekočo Nutello
Published On
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 14 Review(s)

4 thoughts on “Puhaste ameriške palačinke s tekočo Nutello

  1. Živjo! To pa težko rečem, ker je čisto odvisno koliko kdo poje. Nekaterim sta dovolj 2, spet nekdo drug lahko poje 4. Iz ene mase pride 7-10 palačink, odvisno kako velike delate. 🙂

  1. Sama večkrat delam s pinjencem, ampak sem v recept zapisala navaden jogurt, ker se večini ljudi ne sanja kaj je pinjenec in posledično se potem receptov z neznanimi sestavinami ne lotijo (ker pinjenec ni neka sestavina, ki jo imaš vedno v hladilniku, vsaj jaz ne) 😀

Comments are closed.