Celje in Stari pisker

Celje in Stari pisker

V Celju sem bila že jeseni, ampak mi je šele sedaj uspelo napisati nekaj besed. Glavni namen izleta je bil obisk gostilne Stari pisker, Šmartinskega jezera in starega mestnega jedra, potem pa je naneslo tako, da sem večino dneva preživela na MOS – mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti. Kljub temu je bilo fino in obisk Celja je super izbira za enodnevni izlet.

Celje in Stari pisker

Stari pisker
Na Facebooku sem vsak dan videvala njihova slastna rebrca in hamburgerje, kjer že ob pogledu na fotografije postaneš popolnoma lačen, zato sva se s fantom odpeljala v Celje, da vidiva, če je res tako dobro kot izgleda na fotografijah. Že nekaj dni prej sem nama rezervirala mizo, saj sem brala, da je velikokrat gneča in res nisem želela, da bi šla zastonj v Celje in na koncu ostala lačna.

Rezervacijo sva imela ob 17h in o kakšni gneči ni bilo ne duha ne sluha. Še dobro. Izbrala sva mizo na vrtu in takoj dobila jedilni list. Prvi vtis žal ni bil najboljši. Umazana miza, še bolj umazana tla in kljub skoraj prazni gostilni sva čakala slabih 15 minut, da sva oddala svoje naročilo. So pa natakarji zelo prijazni in tisti, ki nama je stregel, je na mojo prošnjo takoj pobrisal mizo. Takoj je bilo veliko prijetnejše.

Na hrano sva čakala samo 10-15 minut. Naročila sva hamburger “Holesterol” in rebrca. Rebrca so bila so odlična in boljših še nisem jedla. Porcija je bila gromozanska, tako da sem 2/3 pustila in so nama jih prijazno zavili za domov. Glede na fantove besede je bil tudi hamburger zelo okusen. Vse skupaj sva poplaknila s pivom slovenske mikropivovarne Mali grad.

Cena vsega skupaj? Dobrih 20 eurov. Na meniju imajo tudi kar nekaj finih sladic, ampak sem bila tako sita, da je nisem naročila.

Stari pisker drugič
Mesec dni po prvem obisku sem bila ponovno v Starem piskru. Bila sem na nekem dogodku in po njem smo odšli še na večerjo. Naročili smo BBQ požrtijo za 2 osebi in hrana je bila podpovprečna. Vse skupaj je bilo že na pol mrzlo, neokusno, kot da bi že nekaj časa stalo in ne bi bilo sveže. Daleč od okusne hrane, ki so jo postregli ob prvem obisku. Škoda.

Celje in Stari pisker

Celje in Stari pisker

 

Staro mestno jedro & Šmartinsko jezero
Če vam obisk Starega piskra ni interesanten pa se lahko v Celju podate na “raziskovanje” starega mestnega jedra, se ustaviti na eni izmed odličnih sladic v Hotelu Evropa, ki je mimogrede drugi najstarejši hotel v Sloveniji ali pa se sprehodite okrog Šmartinskega jezera, ki se nahaja samo kakšnih 10 minut iz centra mesta.

Celje in Stari pisker
Čudovito staro mestno jedro
Celje in Stari pisker
Sončni zahod ob Šmartinskem jezeru

2 thoughts on “Celje in Stari pisker

  1. Cisto povprecno oz se mi zdi, da niso vec tako dosledni in dobri, kot so bili na zacetku. Jaz sem tudi napisala kritiko na njihov fb, da je isti burger v enem letu cisto drugacen (drugic je bila bistveno vecja bombetka in manj mesa in zelenjave, kot prvic). Da o tem, da je natakar zalozil nase narocilo in smo na dva burgerja cakali 1h, ne govorim 🙂 Tako da ja… Skoda.

    1. Ja, se strinjam. Meni se je prvič zdelo res dobro, če spregledam to kako je bilo zunaj vse umazano. Ampak za drugi obisk je pa škoda besed… Upam, da se kaj izboljšajo. 🙂

Comments are closed.