Posestvo Pintar

Posestvo Pintar sem čisto po naključju našla na spletu, ko sem brskala za idejami, kaj vse bi lahko letos počela v Brdih. S fantom sva vse glavne znamenitosti in najbolj znane ponudnike degustacij obiskala že lani, zato sem iskala nekaj novega, nekaj ne tako promoviranega. Takoj mi je padla v oči njihova lično urejena spletna stran in možnost različnih briških doživetij. Že isti dan sem jim poslala sporočilo in se dogovorila za “Razvajanje pri Pintarjevih”. Ponudba vključuje ogled vinske kleti, sprehod med njihovimi brajdami, degustacijo vina in narezek. Idealno, točno to sem iskala!

Do njih vodi bolj strma in ovinkasta cesta, zato pa nas na vrhu pričaka urejeno posestvo z lepim razgledom in vrtom z bazenom. In zelo prijazni lastniki! Že ob prihodu sva doživela res topel, prijazen sprejem in tako je bilo cel čas najinega obiska.

Kjer smo vsi enako cenjeni

V času najinega obiska je bila tam tudi nemška družina in niti enkrat nisem dobila občutka, da so oni kaj več “vredni” od naju. V Brdih se mi je zdaj že večkrat zgodilo, da so s svojimi dejanji jasno nakazali, da imajo raje tuje turiste in se jim tudi bolj posvečajo. Vsi plačamo enako ceno storitve, ampak očitno so njihovi evri več vredni kot moji. Pri Pintarjevih je bila zgodba popolnoma drugačna. Vsem so se posvečali enako, do vseh so bili enako prijazni, ustrežljivi in gostoljubni.

Če vas zanima več o tem zakaj sem bila pri Marici in Klincu razočarana kliknite TUKAJ.

 

Razvajanje pri Pintarjevih

Najprej smo se sprehodili med nasadi različnega sadja (češnje, hruške, breskve) in brajdami, kjer sva izvedela vse o zgodovini posestva in res začutila, da vino pridelujejo s srcem in veliko ljubezni. Sledila je kratka degustacija v vinski kleti, nato pa več kot 2-urno uživanje v gazebu oz. lesenem vrtnem paviljonu, kjer so nama postregli z vinom in narezkom. Porcija je bila res konkretna, daleč od tiste majhne pri Marici. Za sladico so bile breskve v vinu. Plačala sva 30 eurov in za domov dobila še vino in domačo marmelado.

In kot sem napisala že v prejšnji objavi so Pintarjevi eni izmed tistih, s katerimi se takoj ujameš in ko odhajaš, veš, da se boš spet vrnil. Napolnijo te s pozitivno energijo, prijetnimi občutki in potem, ko se že odpelješ domov, razmišljaš o tem, kako fino je bilo vse skupaj in kakšna sreča, da si jih našel. Upam, da kdaj v prihodnosti pri njih preizkusim tudi namestitev in bazen.

Nove objave lahko spremljate z všečkanjem FB Leaneen ali na Instagramu.