Vodni filter Hyper

Vodni filter Hyper

Se kdaj vprašate, kakšno vodo pijemo? Jaz o tem nisem nikoli razmišljala. Do pred kratkim. Mislila sem si, da dokler iz pipe priteče “čista” voda oziroma boljša, kot jo ima večina prebivalstva sveta, nimam kaj skrbeti.

Moja alergija na klor
V zadnjih dveh letih pa se mi je precej poslabšala alergija na klor oziroma “dodatke”, ki nam jih po vodovodnih ceveh pošiljajo v naše domove, zato po vsakem tuširanju dobim koprivnico. Zaradi tega sem začela malo raziskovati, kakšno vodo pijem, če ta več kot očitno škodi moji koži. Čeprav klorirana voda naj ne bi bila škodljiva, sem na spletu našla ogromno člankov, ki to trditev ovržejo. Navsezadnje so klor med vojno uporabljali kot bojni plin in dolgotrajno pitje klorirane vode zagotovo ne bo blagodejno vplivalo na naše zdravje. Še večji problem pa so v zadnjih letih začeli predstavljati plastični mikro delci, ki jih zaradi prekomerne uporabe plastike najdemo že skoraj povsod.

Vodni filter Hyper

Vodni filter Hyper
Zaradi vseh zgoraj naštetih stvari sem bila res vesela, ko sem dobila možnost uporabe vodnega filtra Hyper, ki sem ga testirala več kot 2 meseca. Pred uporabo sem na njihovi strani prebrala, kako filter deluje in sem bila presenečena, koliko stvari odstrani iz vode, ob enem pa sem se zgrozila, ko sem brala, kaj vse je lahko v vodi, ki jo pijemo. Iz vode tako odstrani viruse in bakterije, plastične mikro delce, parazite, svinec, živo srebro, pesticide, insekticide gnojila, klor,… Vseeno pa se v vodi ohranijo vsi minerali. Poleg tega pa je filter Hyper plod slovenskega znanja in razvoja, tako da z nakupom podpremo še slovensko podjetje.

Vodni filter Hyper

Vodni filter Hyper

Vodni filter Hyper

Uporaba in testiranje filtra
Najprej sem bila malo skeptična, če se bomo doma sploh navadili na filter ali nam bo “nekaj novega” na pipi moteče. Po enem tednu smo se vsi navadili, po dobrih dveh mesecih pa si pipe brez filtra skoraj več ne predstavljamo. Namestitev je povsem preprosta in ne vzame več kot 3 minute. V bistvu je tako preprosta, da sem filter lahko namestila sama, pa drugače spadam v tisto skupino žensk, ki imamo dve levi roki za tehnične stvari.

Filter je majhen in nemoteč zaradi uporabe nano tehnologije. Če vas zanima, kako točno deluje nano tehnologija, potem vam priporočam, da si pogledate njihovo spletno stran TUKAJ. Jaz se v to nisem preveč poglabljala, ker imam premalo znanja, da bi vse razumela in mi je bolj važno, da filter opravlja svojo nalogo. V dokaz, da jo res dobro opravlja, sem posnela spodnja dva videoposnetka.

Nastala sta na dan, ko smo bili doma zaradi vzdrževalnih del na vodovodnem sistemu, nekaj ur brez vode. Ko so nam vodo priklopili nazaj, je po pipi pritekla ogabna rjava brozga. In tako je vedno, ko nam odklopijo vodo. Taka voda teče kakšnih 5 minut in potem je spet “normalna”. Zdaj sem to izkoristila, da sem preizkusila filter in bila sem N-A-V-D-U-Š-E-N-A! Namreč ves čas testiranja sem se spraševala “Kaj pa, če filter ne deluje?”, ker težko veš ali dejansko deluje, razen če neseš vodo na testiranje v laboratorij.

Hkrati, ko je iz pipe pritekla nagnusno rjava voda, je iz filtra Hyper prišla kristalno čista. Še sama sem komaj verjela, da ima filter tako dobre čistilne sposobnosti. Še bolj pa je navdušil tudi mojo mami, ki na posnetkih drži kozarec.

(na prvem posnetku malo pušča, ker sem hitela in sem filter premalo zatesnila)

 

Vodni filter Hyper
V desnem kozarcu je voda iz pipe, v levem pa voda, ki je pritekla iz filtra Hyper.

 

Prednosti & slabosti
Že sam občutek in zavedanje, da pijem bolj čisto vodo, je odličen. Na začetku nisem opazila pretirane spremembe okusa vode, saj se je to občutilo šele, ko sem filter za nekaj dni prenehala uporabljati in sem spet pila “navadno vodo” iz pipe. Všeč mi je tudi, ker je majhen in zato ne zavzame veliko prostora (za nekatere filtre namreč potrebuješ celo omarico pod koritom), poleg tega pa ga lahko vzamem s seboj na potovanja, da tam ni treba ves čas kupovati ustekleničene vode. Zato je bil z mano tudi na potovanju po Italiji, kjer sem ga uporabljala v Neaplju in na ta način  prihranila kar nekaj denarja, ki bi ga drugače zapravila za plastenke z vodo, pa še manj plastičnih odpadkov sem naredila.

Na začetku uporabe je imel filter zame dve slabosti in to je ozek curek ter malo počasnejši pretok vode. Sedaj sem se na to navadila in mi sploh ne predstavlja več problema. Zelo hitro sem dobila občutek, koliko moram odpreti pipo, da zaradi ožjega curka ni mokro celo pomivalno korito. Curek pa je ozek zato, ker so pri izdelavi filtra morali narediti kompromis, katerega negativna posledica je ozek curek, pozitivna pa, da lahko filter uporabljamo tudi tam, kjer je zelo slab vodni pritisk.

Sodelovanje z mladimi slovenskimi zdravniki v Afriki
Še ena stvar, zakaj mi je všeč vodni filter Hyper pa je, da sodelujejo z medicinskimi odpravami mladih slovenskih zdravnikov, ki hodijo na humanitarne odprave v Afriko in jih oskrbujejo z vodnimi filtri, ki nudijo odpravi in bolnišnici, v kateri delujejo, neoporečno vodo. Poleg tega pa so s pomočjo slovenskega veleposlaništva v Kairu z vodnimi filtri opremili tudi več šol v Egiptu.

Še več informacij o vodnem filtru Hyper pa dobite na njihovi spletni strani–> http://www.hyper-home.si/

Za 10% popust pri nakupu filtra uporabite kodo “hyper”.

 

Vodni filter Hyper

Vodni filter Hyper