Mariniran piščanec s pestom in mozzarello

Mariniran piščanec s pestom in mozzarello

Mariniran piščanec s pestom in mozzarello je ena boljših poletnih žar jedi. Lahko bi ga poimenovala tudi piščanec po italijansko, saj vsebuje 3 sestavine, ki mi v spomin takoj prikličejo Italijo- baziliko, mozzarello in paradižnik. Jed je zelo sveža, piščanec pa lepo sočen in polnega okusa, saj sem ga 4 ure marinirala v olivnem olju z dodatkom Maestro začimb za žar. Poleg piščanca s pestom in mozzarello odlično paše pečen mlad krompir. Več idej za poletna kosila najdete TUKAJ.

Pesto genovese

Tokrat sem uporabila kar kupljen pesto genovese, lahko pa ga pripravimo tudi sami. Potrebujemo približno 100 g sveže bazilike, 80 g svežega parmezana, 60 g pinjol, strok češna in ščep soli ter približno 80 ml ekstra deviškega oljčnega olja. Vse sestavine, razen olja, damo v električni mešalnik in mešamo do gladke in kremaste paste. Med mešanjem postopoma dolivamo olivno olje.

Moje recepte lahko spremljate tudi na INSTAGRAM profilu (klik, klik). 

Mariniran piščanec s pestom in mozzarello
Mariniran piščanec s pestom in mozzarello
Mariniran piščanec s pestom in mozzarello

Količina sestavin je za približno 3 osebe.

Mariniran piščanec s pestom in mozzarello:

Postopek priprave:

  1. Kose piščančjih prsi damo v zip vrečko (vrečko z zadrgo), dodamo olje in začimbe žar klasik blagovne znamke Maestro. Dobro premešamo, da se z začimbami prepoji vsi kosi piščanca, vrečko zapremo in jo damo v hladilnik za 2-4 ure.
  2. Marinirane piščančje prsi pečemo na žaru, približno 8-10 minut na vsaki strani, dokler niso popolnoma pečene. Zadnjih nekaj minut peke na vrh dodamo rezine mozzarelle.
  3. Ko je meso pečeno in sir raztopljen, na vrh dodamo pesto ter češnjeve paradižnike. Še toplo postrežemo, za prilogo pa lahko dodamo pečen mlad krompir.

Nove recepte lahko spremljate z všečkanjem FB Leaneen ali na Instagramu.

Mariniran piščanec s pestom in mozzarello

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.