VinooTasting

VinooTasting je dogodek na katerem se sprostiš, odklopiš misli, pozabiš na težave in preprosto samo uživaš! Zraven pa piješ še odlična slovenska vina!
Dogodka sem se udeležila s prijateljico in zabavali sva se kot že dolgo ne. K temu je pripomogel prijeten ambient, prijazno osebje Slovenske hiše, dobra hrana in vrhunska slovenska vina, ki z vsakim popitim kozarčkom stopnjujejo glasnost in živahnost gostov. Za mizo sva imeli super družbo, tako da je to tudi dogodek, kjer lahko spoznaš nove ljudi in sklepaš nova prijateljstva.

Dogodek je potekal v Slovenski hiši– to je čudovit lokal ob Ljubljanici (Cankarjevo nabrežje), eden izmed mojih najljubših, saj v njem ponujajo izključno slovensko in domače. Poskusite lahko vse od štrukljev, zaščitenih slovenskih proizvodov do različnega alkoholnega žganja.

Poskusili smo 9 različnih vin in še kakšen dodaten kozarec, če je vino ostalo, poleg pa smo dobili tudi prigrizki- suhe mesnine, siri in mini sendviči s kranjsko klobaso.

VinooTasting (1 of 16)

VinooTasting (7 of 16)

VinooTasting (4 of 16)

VinooTasting (12 of 16)

VinooTasting (13 of 16)

VinooTasting (15 of 16)

Poskusili smo vina 3 slovenskih vinarstev: 
VALDHUBER, Svečina, Štajerska
BORDON, Dekani, Istra
KERIN, Krško, Dolenjska

Najbolj me je prepričalo vinarstvo Kerin z belo frankinjo. Zagotovo je to eno izmed najboljših vin, ki sem jih pila do sedaj! Ker nisem nobena strokovnjakinja za vina, okusa ne znam najbolje opisati.Vino ni niti sladko niti grenko in ko popiješ kozarec, si samo želiš, da bi lahko dobil še enega ali pa kar celo steklenico!

VinooTasting (14 of 16)