Kokosova torta v 30 minutah s 6 sestavinami

Kokosova torta

Večkrat sem si že rekla, da je čas, da poleg tort brez peke naredim še kakšno drugačno. Ko pa sem dobila zamisel, za tole kokosovo torto, sem jo morala poskusiti še isti teden. Torto je sestavljena iz Domačica kokosovih piškotov in kreme iz kokosovega jogurta. Je lahka, sveža, skoraj že osvežilna in daleč od tistih kokosovih tort, ki jih dobimo v slaščičarnah in so tako nasitne, da komaj pojem cel kos. Zato ne pričakujte, da bo imela torta okus po raffaello kroglicah, ker je v osnovi še vedno jogurtova torta z okusom kokosa.

Kokosova torta je nenormalno hitro pripravljena! Za piškotno podlago sem porabila 10 minut, za pripravo kreme 15 in še 5 minut za sestavljanje. Tako postopek priprave vzame samo 30 minut! Seveda pride potem na vrsto še hlajenje, ampak to delo opravi hladilnik.

Če pa želite pravo kokosovo torto, z izrazitim okusom po Raffaello kroglicah pa poglejte moj recept za Rafaelo torto z jagodami (klik za recept).

 

Sem si pa za letošnje leto postavila manjši izziv. Pri tortah sem šele začetnica, zato sem “sama sebe izzvala”, da pripravim vsaj eno torto mesečno in res upam, da mi bo čas dopuščal, da izziv tudi izpolnim.

 

Kokosova torta

Kokosova torta
Torta ima premer 18 cm. Če imate večje pekače, potem samo povečajte količino sestavin.

Sestavine za piškotno podlago:

Sestavine za kokosovo kremo:

 • 3 (540 g) kokosove jogurte (Mercator)
 •  250 ml stepene sladke smetane
 •  6 žlic kokosovega nadeva iz Hoferja ali 6 žlic kokosa in nekaj žlic sladkorja v prahu
 • sladkor v prahu (po okusu)
 •  6 lističev želatine

Postopek priprave: 

 1. Najprej zmeljemo kokosove piškote in jih zmešamo s stopljenim maslom.
 2. Na dno pekača damo peki papir, okoli oboda pa namestimo acetatno folijo (ali katerokoli drugo trdo folijo), da bomo kasneje lahko obod odstrani brez da bi poškodovali torto.
 3. Piškote dobro potlačimo na dno. Jaz si pri tem pomagam kar s tlačilko za krompir.
 4. Nato postavimo pekač v hladilnik in se lotimo priprave kreme.
 5. Jogurte zmešamo skupaj s kokosovim nadevom. Če ga v Hoferju ne najdete, ga lahko brez problema nadomestite s približno šestimi žlicami kokosa in nekaj žlicami sladkorja v prahu.
 6. Kremo moramo nujno poskusiti in dodatno sladkati po svojem okusu.Točne količine nisem napisala zato, ker so meni bolj všeč manj sladke torte, drugi bi pa vedno dodali še kakšno žlico sladkorja več. Zato med pripravo kremo poskušajte in jo prilagodite lastnemu okusu.
 7.  Lističe želatine pripravimo po navodilih na vrečki. Za 10 minut jih namočimo v hladno vodo, ožamemo in raztopimo z nekaj žlicami mleka ter mlačno primešamo v kremo.
 8.  Nato z lopatko narahlo primešamo še stepeno sladko smetano ter vse skupaj dobro zmešamo, da dobimo enotno zmes.
 9.  Kremo nadevamo v pekač, poravnamo in postavimo v hladilnik za okoli 5 ur, najbolje pa kar čez noč.
 10.  Ko je krema strjena, kokosovo torto odstranimo iz pekača in jo po želji že okrasimo.

Nove recepte lahko spremljate z všečkanjem FB Leaneen ali na Instagramu.

 

Kokosova torta

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Kokosova torta
Published On
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 73 Review(s)

6 thoughts on “Kokosova torta v 30 minutah s 6 sestavinami

 1. Hvala, recept je krasen, enostaven, hiter… bo treba sprobat. Samo eno vprašanje – če tudi kokosovega jogurta nimam, vedno pa imam doma grški jogurt, trenutno tudi veliko kokosa, si lahko s tem kako pomagam? Premišljevala sem, če bi v mleku zavrela nekaj kokosa, ga s paličnim mešalnikom zmešala v prafaktorje in ga vmešala v grški jogurt? 🙂 Lp, G

  1. Mislim, da bi bil grški jogurt čisto v redu. Tudi sam kokosov jogurt nima nekega močnega okusa po kokosu, tako da lahko uporabite grškega in vse ostalo naredite enako. Torej vmešate še kokos in sladkor. Po moje bo skoraj enako kot z jogurtom. 🙂 Lahko pa kokos tudi na hitro prepražite in bo po moje še intenzivnejši okus.

 2. Zdravo, mene pa zanima če bi bilo mogoče tole torto spraviti v kakšen pravokoten pekač in razrezati na kvadratke kot pecivo? Koliko velik pekaček bi ustrezal zgornjim količinam?lp

  1. Pozdravljeni! Seveda, lahko naredite tudi kot rezine. Glede pekača pa je najbolje, da si malo na približno preračunate. Jaz vedno, ko delam torto kot rezine, delam po občutku in sproti prilagajam, saj je precej težko določiti točne dimenzije pekača. Glede na te količine bi bilo za zelo majhen pekač, saj je ima tudi torta samo 18 cm premera. Pa povečati morate količino za piškotno dno, saj pecivo ne bo tako visoko kot je torta. Pa med piškote dodajte še kakšno žlico sladke smetane, da bo mehkejše.
   Uspešno pripravo!

Comments are closed.