Oreo krofi

Oreo krofi

Oreo krofi so namenjeni vsem pravim ljubiteljem ameriških krofov. Bogat čokoladni biskvit s pridihom vanilje, bela čokolada in drobljeni oreo piškoti. Kombinacija, ki te zasvoji. Pečeni so v pečici, tako da so malenkost manj kalorični v primerjavi z ocvrtimi. Več mojih čokoladnih sladic najdete TUKAJ.

Priprava je povsem preprosta, nezahtevna in hitra. Mislim, da bi morali oreo krofi uspeti vsem začetnikom v peki sladic. Nujno je le, da, da imate silikonski ali kovinski pekač za peko ameriških krofov. Lahko pripravite tudi ameriške krofe z rumovo marmelado in kokosom, recept najdete TUKAJ. Zdaj se morate samo še odločiti, kakšni krofi so vam ljubši- s čokolado ali brez.

Moje recepte lahko spremljate tudi na INSTAGRAM profilu (klik, klik). 

Oreo krofi
Oreo krofi
Oreo krofi
Oreo krofi

Količina sestavin je za 9 oreo krofov.

Oreo krofi:

Dekoracija:

Oreo krofi
Oreo krofi pred in po peki.

Postopek priprave oreo krofov:

  1. V posodi stepemo skupaj jajce, mleko, vaniljevo pasto in stopljeno maslo. Dodamo rjavi sladkor in stepamo, da se raztopi (3-4 min).
  2. V drugi posodi zmešamo preostale suhe sestavine, ki jih nato vmešamo k mokrim.
  3. Mešamo samo toliko, da se vse sestavine povežejo med seboj in da dobimo enotno maso.
  4. Nadevamo jo v dekorirno vrečko in nabrizgamo v model za ameriške krofe. Luknje naj bodo polne samo do 2/3, saj oreo krofi med peko narastejo.
  5. Če imamo kovinski pekač, ga moramo prej namastiti. Silikonskega ni treba.
  6. Pečemo jih na 180°C približno 8-10 minut, odvisno od pečice. Pazimo, da jih ne prepečemo, saj morajo biti lepo mehki in puhasti in ne trdi.
  7. Ko se ohladijo, jih odstranimo iz pekača ter namočimo v stopljeno belo čokolado. Na koncu jih posujemo z drobljenimi oreo piškoti.
  8. Oreo krofi so najbolj slastni na dan peke.

Nove recepte lahko spremljate z všečkanjem FB Leaneen ali na Instagramu.

Oreo krofi

6 thoughts on “Oreo krofi

  1. Zdravo, krofi izgledajo božanski, me pa zanima, kako naredite, da je glazura tako snežno bela? Bela čokolada je bolj rumenkasta, se bojim da ne bodo izpadli tako lepi… Lp

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.