Kokosove rezine s čokolado

Kokosove rezine s čokolado

Kokosove rezine s čokolado pri nas doma delamo že vrsto let. Imenujemo jih bounty rezine, čeprav je okus daleč od podobnosti s pravimi bounty čokoladicami ali tistimi mojimi domačimi, za katere sem recept objavila nekaj čas nazaj (klik za recept). So pa kjub temu zelo okusne in enostavne za pripravo.

Malinca “kriva” za začetek pisanja Leaneen
Tokrat sem mamin recept precej spremenila, saj sem želela narediti malo bolj “zdravo” verzijo kokosovih rezin s čokolado. Uporabila sem kar nekaj sestavin iz ekološke pridelave, ki jih je mogoče dobiti v spletni trgovini Malinca, ki je ena izmed boljših spletnih trgovin pri nas. Malinca pa je delno “kriva” tudi za to, da sem začela s pisanjem bloga. Moj prvi recept je bil objavljen ravno na njihovi strani in je bil deležen velikega odziva na Facebooku in to mi je takrat dalo še dodaten zagon, da sem mesec dni kasneje začela s svojo spletno stranjo s slaščicami. Ta prvi recept je bila malinova pita (klik za recept).

Od vseh sestavin me je najbolj navdušilo kokosovo olje in kakav iz ekološke pridelave. Biskvit mi še nikoli ni uspel tako lep in dober! Vonj tega kakava in okus, ki ga da sladici, sploh ni primerljiv z “navadnim”, ki ga ponavadi uporabljam za peko. Kokosovo olje pa je dodalo rahel vonj in priokus po kokosu.

Moje recepte lahko spremljate tudi na INSTAGRAM profilu (klik, klik). 

 

Kokosove rezine s čokolado

Kokosove rezine s čokolado

Zmagovalka nagradne igre
V tem tednu je na moji Facebook strani Leaneen potekala tudi nagradna igra. Vse sestavine iz spletne trgovine Malinca, ki sem jih uporabila v receptu za kokosove rezine s čokolado, bo prejela Irena Horzen. Čestitke! Irena, prosim, če mi sporočiš svoj naslov v zasebno sporočilo na FB strani Leaneen.

Malinca

Količina sestavin je primerna za pekač 24×24 cm.

Sestavine za kakavov biskvit:

Postopek priprave kakavovega biskvita: 

 1. Jajca in sladkor penasto zmiksamo. Po približno 5 minutah zmes postane svetla in pridobi volumen.
 2. Nato zmanjšamo moč mešalnika in postopoma dodajamo mleko, stopljeno kokosovo olje in presejano pirino moko s pecilnim praškom in kakavom.
 3. Pekač premažemo s kokosovim olje in posujemo z moko. Odvečno moko stresemo ven.
 4. Kakavov biskvit pečemo na 180°C približno 20-25 minut. S palčko preverimo če je pečen- če na njej ni sledi biskvita je pečen.
 5. Še topel biskvit navlažimo z mlekom.

Sestavine za kokosov nadev: 

Postopek priprave kokosovega nadeva:

 1. Vse sestavine zmešamo skupaj v enotno maso.
 2. Kokosovo maso nujno poskusimo, da vidimo, če nam je dovolj sladko. Jaz imam raje sladice, ki niso preveč sladke, zato po želji povečajte količino sladkorja.
 3. Čisto po občutku preverite, če se vam zdi masa dovolj gosta (v hladilniku se še malo dodatno strdi), saj niso vse kisle smetane enako goste in zato lahko pride redkeje kot pri meni. V tem primeru potem povečajte količino kokosove moke.
 4. Kokosov nadev razporedimo po navlaženem biskvitu in damo v hladilnik.

Sestavine za čokoladno glazuro:

Enako kot sem zapisala že pri sočnih jaffa rezinah (klik za recept) lahko tudi tukaj naredite čokoladni ganache, torej da čokolado raztopite v smetani, če imate raje, da je čokolada mehka. Meni je bolj všeč trda. Mehka se tudi lažje reže, saj je za rezanje čokoladne glazure potrebno malo vaje, da čokolada ne poka.

Postopek priprave čokoladne glazure:

 1. Temno čokolado skupaj z oljem stopimo nad paro.
 2.  Med topljenjem ves čas pazimo, da nam voda ne zavre.
 3. Čokoladno glazuro previdno prelijemo po kokosovih rezinah.
 4. Pecivo čez noč pustimo v hladilniku, da se dobro strdi in naslednji dan razrežemo.
 5. Za rezanje si vzemite čas in ne hitite, da boste imeli malo lepše rezine kot jaz.

Nove recepte lahko spremljate z všečkanjem FB Leaneen ali na Instagramu.

 

Kokosove rezine s čokolado

Kokosove rezine s čokolado

Summary
recipe image
Recipe Name
Kokosove rezine s čokolado
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 15 Review(s)