Sladice v kozarcu za praznovanje

Sladice v kozarcu

Glede na število receptov ste lahko že ugotovili, da obožujem sladice v kozarcu! Zelo rada jih pripravljam, kombiniram različne okuse, všeč pa mi je tudi to, da vedno uspejo in so dokaj preproste za pripravo. Za svakov rojstni dan sem poleg torte pripravila še 50 sladic v kozarcu in glede na odzive, so bile povabljenim gostom zelo všeč.

Naredila sem 3 različne okuse: Ferrero Rocher, mileram kremo z breskvami in osvežilno jogurtovo peno z malinami. Nobena od sladic ni zahtevna za pripravo, ampak vsaka vzame kar nekaj časa, sploh če želimo, da so na koncu kozarčki lepi. Za lep izgled pa je treba imeti kar nekaj nekaj potrpljenja in natančnosti pri nadevanju krem. Kozarčke lahko seveda še dodatno okrasite, na vrh nabrizgate kremo, dodate sveže sadje, meto ipd. Sama sem za to praznovanje izbrala recepte, kjer kozarčki tudi brez dodatnega okraševanja izgledajo lepo. Tako da če si želite prihraniti nekaj dela z okrasitvijo, potem izberite recepte kjer je na vrhu sadje.

Še več receptov za sladice v kozarcu najdete TUKAJ

 

Sladice v kozarcu

Sladice v kozarcu

Ferrero Rocher v kozarcu

Na dno sem dala čokoladni biskvit, ki sem ga navlažila z mlekom v katerem sem raztopila čokoladni namaz, po vrhu sem nadevala kremo in posula s praženimi lešniki.

RECEPT: https://leaneen.com/2018/05/14/ferrero-rocher-v-kozarcu/

Sladice v kozarcu

Mileram krema z breskvami

Na dnu kozarca so mleti masleni piškoti z dodatkom masla, sledi mileram krema in na manjše koške narezane breskve iz kompota.

RECEPT: https://leaneen.com/2016/10/02/mileram-torta-v-kozarcu/

Sladice v kozarcu

Jogurtova pena z malinami

Na dnu kozarca so mleti masleni piškoti z dodatkom masla, jogurtova pena in malinov pire.

RECEPT: https://leaneen.com/2016/05/01/jogurtova-pena-z-breskovim-pirejem/

Sladice v kozarcu

 

Za sladice v kozarcu za praznovanje sem uporabila plastične kozarčke prostornine 90 ml. Glede na velikost kozarčkov sem priredila tudi recepte. Pa še nasvet za vse, ki boste delali sladice v kozarcu za praznovanje: menim, da je 80-90 ml idealna količina, ker ni niti premalo niti preveč. Količina ni prevelika, zato bodo tudi otroci lahko pojedli cel kozarček. Odrasli pa lahko vzamejo več kot enega, zato sem tudi naredila tri okuse. Za 35 ljudi (od tega je bilo kakšnih 8 otrok) sem naredila 50 kozarčkov. Bolje je, da tisti, ki želijo še, vzamejo še en kozarček, kot pa da naredimo prevelike količine in nato ostanejo kozarčki na pol prazni/polni. Še več mojih receptov pa najdete TUKAJ.

Nove recepte lahko spremljate z všečkanjem FB Leaneen ali na Instagramu.

 

Sladice v kozarcu

Sladice v kozarcu