Kako izboljšati fotografije hrane?

Odkar pomnim sem rada fotografirala. In eden izmed razlogov, zakaj sem se odločila za kulinarično spletno stran, je bil tudi ta, da sem si želela ustvarjati tako lepe fotografije kot sem jih zasledila pri tujih kulinaričnih blogerji. Moje prve fotografije so bile res slabe, saj nisem imela pojma o fotografiji, kompoziciji, svetlobi … In ko sem končno prihranila dovolj denarja, da sem si kupila svoj prvi DSLR fotoaparat, so bile fotografije še slabše, saj ga niti nisem znala uporabljati.

Ampak počasi, z vztrajnostjo in veliko truda sem učila in napredovala. Sama, brez fotografskih tečajev in Youtube tutorialov. Lahko rečem, da sem ponosna na svoj napredek in fotografije, ampak je še ogromno prostora za izboljšave.

Kako izboljšati fotografije hrane?

Najbolj viden napredek v fotografiji sem dosegla v drugi polovici lanskega leta. Za to so zaslužne predvsem podlage in platna iz spletne trgovine CASA E TREND SHOP: https://shop.casaetrend.it/ Vsa platna in podlage so ročno narejena. Vsaka podlaga je ročno premazana vsaj 4x, nekatere celo 6x in vsaka je unikat.

Pred prvim nakupom podlage sem se zapeljala do Kamnika, kjer si je v studiu Koohna (klik, klik) možno podlage in platna ogledati tudi v živo. To mi je zelo pomagalo pri izbiri, saj šele v živo dobiš boljši občutek o tem, kakšne so podlage- barva na dnevni svetlobi, tekstura ipd.

V kolikor vam nič ne ustreza pa seveda obstaja tudi opcija, da vam podlago ali platno naredijo čisto po vaših željah. Prav tako lahko izdelek zamenjate, v kolikor ugotovite, da vam ne ustreza. Sama imam z njimi same pozitivne izkušnje, saj so res ustrežljivi in prijazni.

Prva fotografija je iz januarja 2017, druga (s podlago in platnom) iz oktobra 2018.

Čiščenje

Čiščenje podlag je zelo preprosto, zaradi premaza, ki omogoča, da podlago po končni uporabi preprosto pobrišemo z mokro krpo in tako odstranimo vse morebitne madeže. Vseeno pa ni priporočljivo, da na podlage dajemo jedi, ki puščajo močne madeže, recimo malinov pire ali pa granatno jabolko.

Platna pa so bolj namenjena za ozadje, tako da nanje ni priporočljivo postavljati hrane.

Moje mnenje

Vsa platna in podlage so ročno narejena in z njihovo uporabo postane fotografija, vsaj po mojem mnenju, čisto drugačna. Lepša, boljša in kvalitetnejša. Priporočam jih vsem, ki želite  svoje fotografiranje dvigniti na višji nivo. Sem prepričana, da boste zelo zadovoljni, ko boste svoje jedi ali produkte videli v popolnoma »novi luči«.

Trenutno sem lastnica dveh podlag ter enega platna in ne dvomim, da si bom letos omislila še kaj novega. Verjetno bo naslednja na vrsti kakšna temnejša podlaga.

Vsa platna in podlage si lahko ogledate na povezavi: https://shop.casaetrend.it/

Spodaj pa nekaj primerov mojih fotografiji s fotografskimi podlagami in platni.

 

Pečene breskve z vanilijo

čokoladni sundae

Čokoladni browniji

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.