Preprosta okrasitev z Royal Icing

Piškoti z royal icingom

Včeraj sem objavila recept in moje nasvete za pripravo mase za okraševanje z imenom Royal Icing, danes pa delim še eno preprosto okrasitev. Objavo si lahko prebereš TUKAJ. Če se ti zdi oblivanje in risanje po piškotih zahtevno in zamudno delo, potem bo današnja ideja idealna zate. Piškoti so okrašeni veliko hitreje, prihraniš lahko kar nekaj ur in živcev, izgled pa je prav tako čudovit. Še en plus teh piškotov je, da ni nujno potrebna dekorirna vrečka z nastavkom, ampak je dovolj navadna vrečka za shranjevanje živil.

Piškoti so narejeni po mojem receptu za preproste maslene piškote. Lahko pa uporabite tudi recept za zvezdice z lino lado, linške piškote ali babičine medenjake.

Piškoti z royal icingom

Piškoti z royal icingom

Piškoti z royal icingom

 

Sestavine za royal icing:

  • 250 g fino mletega sladkorja v prahu (najboljši je znamke Franch)
  • 1 beljak
  • limonin sok (količina odvisna od željene gostote)
  • barve v gelu ali pasti (najboljše so znamke Wilton)

Postopek priprave royal icing-a:

  1. Najprej si preberi objavo z natančnim postopkom in vse nasvete za pripravo. Najdeš jo TUKAJ.
  2. Piškote moraš prvič prekriti z redkejšo maso. To pomeni, da osnovnemu receptu za royal icing dodaš 3-5 žličk limoninega soka. Najprej dodaj 3, zmešaj z žlico in poskusi, če s tako gostoto lahko lepo prekrivaš. Če ne moreš, potem dodaj še eno žličko. In tako naprej poskušaj, dokler ne dobiš idealne gostote. Verjetno se sprašuješ kakšna je idealna gostota. Ne sme biti pregosta, saj se mora piškot lepo prekriti, brez da nastanejo grudice. In ne preredka, kar pomeni, da ne sme teči po piškotu. Prekrivaj s pomočjo čajne žličke in zobotrebca ali pa uporabi dekorirno vrečko.
  3. Ko piškot prekriješ ga ni potrebno sušiti, saj moraš z drugo barvo royal icing-a takoj narediti pikice. Pikice naredi s pomočjo dekorirne vrečke z nastavkom ali navadne živilske vrečke, ki ji odrežeš en kot, da dobiš majhno odprtino. Pikice nato poveži oz. razvleči z zobotrebcem. Primer postavitve pikic si oglej na spodnji fotografiji.
  4. Okrašene piškote pusti 4 ure (ali več) na zraku, da se posušijo.

Nove recepte lahko spremljate z všečkanjem FB Leaneen ali na Instagramu.

 

Piškoti z royal icingom
Primer kako narediti pikice, ki jih potem samo še povežete med seboj.

 

Piškoti z royal icingom

Summary
recipe image
Recipe Name
Preprosta okrasitev z Royal Icing
Published On
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 14 Review(s)