Čokoladni browniji z malinami

Čokoladni browniji z malinami

Čokoladni browniji z malinami so prava poslastica za vse čokoholike. Tisti, ki niste veliki ljubitelji čokolade, se raje držite stran od recepta, saj bodo browniji za vas preveč čokoladni. Čeprav dvomim, da je kaj takega sploh mogoče. Browniji so noro čokoladni, saj poleg kakava vsebujejo še temno čokolado in čokoladne kapljice. Za piko na i sem dodala še maline, saj že ptički na veji čivkajo o tem, da maline in temna čokolada tvorijo bombastično kombinacijo. Še en recept za okusne brownije najdete TUKAJ.

Moje recepte lahko spremljate tudi na INSTAGRAM profilu (klik, klik). 

Čokoladni browniji z malinami

Kvalitetna čokolada za božanske brownije

Nebeški okus brownijev boste dosegli le, če uporabite dobro in kvalitetno čokolado. Bog ne daj, da bi za pripravo uporabili in raztopili tisto čokolado, ki se vam že dolgo potika po omari, ker je nihče noče pojesti. Čeprav sem to že neštetokrat zapisala, še vedno velja- brez dobrih sestavin ni dobre slaščice!

Zato sem za pripravo uporabila vrhunsko belgijsko temno čokolado BAM s 55 % deležem kakavovih delcev, 100% čist kakav (bodite pozorni, saj imajo nekateri dodan sladkor in barvilo) in termostabilne čokoladne kapljice prav tako blagovne znamke BAM. Da so termostabilne pomeni, da tudi med peko obdržijo obliko in se ne raztopijo. Vse izdelke lahko kupite v spletni trgovini Mojačokolada.si TUKAJ in pri tem izkoristite promo kodo COKOLADA10, ki vam prinaša 10% popust na celoten nakup.

S promo kodo COKOLADA10 imate 10% popust na celoten nakup v spletni trgovini Mojačokolada.si.

Čokoladni browniji z malinami

Količina sestavin je za pekač velikosti 25 x 25 cm.

Čokoladni browniji z malinami:

Postopek priprave čokoladnih brownijev:

  1. Temno čokolado skupaj z maslom in žličko vaniljeve paste raztopimo nad paro. Med topljenjem večkrat premešamo in pazimo, da voda ne zavre. Ko je čokolada popolnoma gladka, jo odstavimo s štedilnika.
  2. V večji posodi zmešamo kakav, moko, sladkor in pecilni prašek. Dodamo stopljeno čokolado in z mešalnikom zmešamo v enotno maso.
  3. Jajca samo na hitro stepemo, nato pa jih postopoma prilivamo k čokoladni masi. Pri tem ves čas mešamo z mešalnikom, dokler nimamo enotne mase. Nato vmešamo še termostabilne čokoladne kapljice.
  4. Dno in obod pekača obložimo s peki papirjem ter vanj vlijemo čokoladno maso. V maso nežno potlačimo še očiščene maline.
  5. Čokoladni brownie z malinami pečemo približno 30 minut na 180 °C, odvisno od pečice. Pečen je, ko je zunanja skorja pečena, notranjost pa še vlažna, rahlo lepljiva. Notranjost brownija mora biti sočna in ne suha kot pri biskvitu.
  6. Pečenega ohladimo in nato je browni z malinami pripravljen za serviranje in slakanje.

Nove recepte lahko spremljate z všečkanjem FB Leaneen ali na Instagramu.

3 thoughts on “Čokoladni browniji z malinami

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.