Slastni čokoladni zvitki iz 2 sestavin

Čokoladni zvitki iz 2 sestavin

Slastni čokoladni zvitki iz 2 sestavin so za takrat, ko “pade cukr”. Za pripravo potrebujemo samo listnato testo in čokoladni namaz ter 30 minut časa. Od tega je 20 minut namenjenih peki v pečici. Čokoladne zvitke lahko še nadgradimo, tako da po čokoladnem namazu posujemo sesekljane pražene lešnike ali grobo kokosovo moko.

Moje recepte lahko spremljate tudi na INSTAGRAM profilu (klik, klik). 

Čokoladni zvitki iz 2 sestavin
Čokoladni zvitki iz 2 sestavin

Recepti z listnatim testom

Listnato testo je res fino takrat, ko želimo sladke ali slane jedi narediti malo bolj na hitro. Spodaj najdete seznam receptov z listnatim testom (za recept kliknite na obarvano ime jedi):

Čokoladni zvitki iz 2 sestavin

Sestavine:

  • 1 listnato testo v roli
  • 4-5 žlic čokoladnega namaza

Postopek priprave:

  1. Najprej listnato testo v roli razvijemo. Polovico testa premažemo s čokoladnim namazom. Drugo polovico, ki je brez namaza, pa prepognemo prek namazane polovice testa. Nežno potlačimo, da se obe polovici testa sprimeta skupaj.
  2. Testo razrežemo na 1 cm široke trakove. Trak previdno primemo, tako da vsak konec traku držimo v eni roki. Z obeh strani ga zasukamo, da dobimo spiralo. Čokoladno spiralo zvijemo, da dobimo obliko polža.
  3. Čokoladne zvitke previdno preložimo na pekač obložen s papirjem za peko. Pečemo jih približno 20 minut v pečici, ogreti na 180 °C, da se testo obarva svetlo rjavo.
  4. Slastni čokoladni zvitki iz 2 sestavin so najboljši še topli in posuti s sladkorjem v prahu.

Dodaten nasvet:

  • Čokoladne zvitke lahko popestrimo tako, da po čokoladnem namazu posujemo še drobno sesekljane pražene lešnike ali grobo kokosovo moko.

Nove recepte lahko spremljate z všečkanjem FB Leaneen ali na Instagramu.

Čokoladni zvitki iz 2 sestavin

6 thoughts on “Slastni čokoladni zvitki iz 2 sestavin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.