Listnata prepletenka z mascarpone kremo in jagodičjem

Listnata prepletenka z mascarpone kremo in jagodičjem

Listnata prepletenka z mascarpone kremo in jagodičjem je hitro narejena sladica, primerna za začetnike in za takrat, ko si zelo želimo nekaj sladkega in nimamo veliko časa za peko. Jaz sem jo pripravila z jagodičjem, ampak jo lahko naredimo skoraj s katerimkoli sadjem. Super se obnesejo tudi jabolka, hruške, češnje, višnje ipd. Kar nekaj idej za uporabo listnatega testa najdete tudi pri mojih slanih prigrizkih TUKAJ.

Moje recepte lahko spremljate tudi na INSTAGRAM profilu (klik, klik). 

Listnata prepletenka z mascarpone kremo in jagodičjem

Ali je listnato testo narejeno z maslom?

Včasih sem mislila, da je vsako trgovinsko listnato testo narejeno z maslom. Bilo mi je namreč logično, saj vsi recepti za domačo pripravo vsebujejo velike količine masla. Potem pa sem šla brati deklaracije in ugotovila, da jih večina vsebuje rastlinske maščobe (palmino) in rastlinska olja … Spar premium listnato testo je eno redkih, ki je narejeno z maslom, zato je pri pripravi jedi iz listnatega testa moja No. 1 izbira. Poleg tega pa je cena le malenkost višja od tistih brez masla.

Sveže ali zamrznjeno jagodičje?

Glede na moje objavljene recepte lahko sklepate, da ne morem brez jagodičja. In ko prihajajo hladnejši meseci, ko sveže ni vedno na voljo, se moj zamrzovalnik ekstremno hitro polni z zamrznjenim. Uporabljam ga tako za sladice, kot tudi za zajtrke in večerje- najraje imam smuti z grškim jogurtom ali pa skupaj z granolo in chia semeni.

Hitro zamrznjeno sadje je super, ker se ohrani vsa sladkoba, okus in barva. Tako ga brez problema lahko uporabimo namesto svežega, samo način priprave se malo spremeni- za kreme ga moramo prej pokuhati, za sladice kot je listnata prepletenka z mascarpone kremo in jagodičjem pa odtajati. Ni pa vsako zamrznjeno jagodičje dobro (o tem, katero jagodičje me je popolnoma razočaralo sem že pisala v eni izmed preteklih objav), zato skoraj vedno izberem Sparovo, ker je pri meni že stokrat preverjeno.

Listnata prepletenka z mascarpone kremo in jagodičjem

Sestavine:

 • 150 g maskarponeja
 • 70 g kisle smetane
 • 2 žlici sladkorja v prahu
 • 2 vrečki vaniljevega sladkorja
 • 300 g zamrznjenega jagodičja
 • 1 zavitek listnatega testa 280 g
 • jajce za premaz testa

Priprava:

 1. Maskarpone, kislo smetano in sladkor zmešamo v enotno kremo.
 2. Listnato testo si samo v mislih razdelimo na tretjine in srednjo tretjino premažemo s kremo ter nadevamo z jagodičjem. Če uporabimo zamrznjeno, ga moramo nujno na cedilu odtaliti, da odteče odvečna voda/sokovi.
 3. Dve tretjini testa, ki sta nam ostali ob robovih, narežemo na približno 1 cm široke trakove. Trakove prepletemo med seboj in z njimi prekrijemo nadev.
 4. Prepletenko premažemo z razžvrkljanim jajcem, pečemo jo približno 25 minut v pečico, ogreti na 180 °C, oziroma do nežne zlato-rjave barve.
 5. Listnata prepletenka z mascarpone kremo in jagodičjem je pripravljena za razrez, ko se ohladi do mlačnega.

Nove recepte lahko spremljate z všečkanjem FB Leaneen ali na Instagramu.

Listnata prepletenka z mascarpone kremo in jagodičjem

6 thoughts on “Listnata prepletenka z mascarpone kremo in jagodičjem

 1. Prosim za pojasnilo kaj je vanilijeva pasta, ki je v postopku priprave dodana v kremo, v sestavinah je pa ni.
  Hvala za vse odlicne recepte. Redno vas spremljam in preizkusam objavljene recepte, ki so napisani nazorno in enostavno za jedi bozanskega okusa.

 2. Zdravo! Kako bi bila vesela, če bi bil tud kak slikovni prikaz, kako se naredi. Ne vem, kako veliko je treba razvaljat? Lažje bi bilo. Lepo prosim👏najlepša hvala in lp Marina

  1. Živjo, pišite mi na Facevook stran Leaneen in vam pošljem fotografijo oziroma povezavo. 🙂

  1. Pozdravljeni, moja krema je precej gosta, tako da ne steče. Ste uporabili sestavine, ki so na fotografiji? Ker s temi sestavinami in zapisano količino gotovo ne steče. Sadje pa morate prej odmrzniti, da ni preveč mokro.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.