Panna cotta z belo čokolado

Panna cotta z belo čokolado

Panna cotta je narejena v kombinaciji bele čokolade in malin. Te dve sestavini se odlično se dopolnjujeta in okus je več kot odličen. Panna cotta je sveža, kremasta, ravno prav sladka, piko na i pa doda rahlo kisla malinova omaka. Več moji sladic brez peke najdete TUKAJ.

Panna cotta je italijanska slaščica, ki v dobesednem prevodu pomeni “kuhana smetana”. Pripravljena je iz kuhane sladke smetane zgoščene s pomočjo želatine. Smetani so lahko dodane različne sestavine kot je npr. rum, čokolada, limonin sok, bezgov sirup ipd.

Moje recepte lahko spremljate tudi na INSTAGRAM profilu (klik, klik). 

 

Lightroom (7 of 10)

Panna cotta z belo čokolado

S promo kodo COKOLADA10 imate 10% popust na celoten nakup v spletni trgovini Mojačokolada.si.


Panna cotto z belo čokolado sem pripravila s pomočjo silikonskega modela iz spletne trgovine MojMuffin.si.
Silikonski model sem uporabljala prvič in za prvi poskus je odlično uspelo. Imela sem sicer nekaj manjših težav, ki so opisane v nadaljevanju, ampak ni bilo nič hujšega. Najbolj všeč mi je to, da sem panna cotto brez težav spravila iz modela in da se tako lepo sveti. Model je vsestransko uporaben, saj ga lahko uporabljamo v pečici, kot tudi hladilniku ali zamrzovalniku. Tako lahko z njim pripravimo kolače, muffine, mini tortice, pudinge, sladolede, želeje..

Sestavine za panna cotto (za 5 porcij):

 • 120 ml mleka
 • 400 ml  sladke smetane
 • 2 vanilijeva sladkorja ali semena enega stroka
 • 2 lista želatine zmehčana v hladni vodi
 • 80 g bele čokolade BAM
 • 100 g malin
 • malinova marmelada

Postopek priprave panna cotte z belo čokolado:

 1. Mleko, sladko smetano in vanilijo počasi segrevamo na srednje močnem ognju in zraven z metlico počasi mešamo. Pazimo, da ne zavre!
 2. Uporabimo želatino v lističih. Lističe za 10 minut namočimo v mrzli vodi, ožamemo, dodamo v zmes ter mešamo, da se raztopijo.
 3. Postopoma dodajamo belo čokolado in mešamo dokler se vsa čokolada ne stopi in ne dobimo homogene zmesi.
 4. Odstavimo s štedilnika in pustimo, da se ohladi do mlačnega. Vmes nekajkrat premešamo.
 5. Ohlajeno nalijemo v silikonski model in postavimo v hladilnik za najmanj 6 ur oziroma priporočam, da jo pripravite en dan  prej in v hladilniku pustite kar čez noč. Jaz sem jo dala ven iz modela po dobrih 5 urah in jih nekaj ni uspelo, saj še niso bile dovolj strjene. Ko so bile na hladnem čez noč, so bile veliko boljše.
  Uporabila sem silikonski model iz spletne trgovine MojMuffin.si, ki se je za prvi poskus super obnesel. Priporočam pa, da pred vlivanjem postavite model na pladenj, saj polnega ni mogoče dvigniti brez da bi se vse razlilo, ker je “mehek”. Ravno ta lastnost pa omogoča, da panna cotto brez težav spravimo ven iz modela. Samo rahlo zvijemo ter potisnemo in panna cotta nam brez težav pade na krožnik.
 6. Ker se maline in bela čokolada lepo dopolnjujejo sem pripravila omako iz moje domače malinove marmelade, ki sem jo samo pogrela in z njo prelila panna cotto oziroma okrasila krožnik. Za dodatno svežino sem dodala še nekaj svežih malin.

Nove recepte lahko spremljate z všečkanjem FB Leaneen ali na Instagramu.

 

Panna cotta z belo čokolado

Panna cotta z belo čokolado

Summary
recipe image
Recipe Name
Panna cotta z belo čokolado in malinami
Published On
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 16 Review(s)

4 thoughts on “Panna cotta z belo čokolado

  1. Živjo!
   Uporabljam tiste, ki jih najdem na našem vrtu (vseh imen ne poznam) pa prej se pozanimam, da slučajno niso strupene. Drugače pa uporabljam marjetice, trobentice, vrtnice, šlajer ipd. Peclje obvezno zavijem v živilsko folijo. 🙂

Comments are closed.