Malinove pite s temno čokolado

Čokoladne pite z malinami

Spet nekaj z malinami, ker jih imamo letos ogromno in sploh ne vem več kako naj  jih porabim. Moj prvotni plan je bil, da naredim pravokotno pito s kremo iz bele čokolade. Seveda mi ni uspela in spet se je je potrdil rek “Ko ima hudič mlade, jih ima veliko.”  Najprej se ni lepo speklo testo v pravokotnem pekaču, potem se mi je sesirila bela čokolada… Na koncu sem se odločila, da pripravim mini pite s kremo iz temne čokolade in domače malinove marmelade.

Moje recepte lahko spremljate tudi na INSTAGRAM profilu (klik, klik). 

 

Čokoladne pite z malinami

S promo kodo COKOLADA10 imate 10% popust na celoten nakup v spletni trgovini Mojačokolada.si.

 

Sestavine za testo (6 mini pit): 

  • 200 g  moke
  • 100 g masla
  • ščepec soli
  • 3 žlice sladkorja
  • 3-4 žlice mrzle vode (po potrebi)

Postopek priprave testa:
Hladno maslo in moko drobimo med dlanmi dokler ne dobimo majhnih grudic. Dodamo sladkor in sol. Nato žlico po žlico dodajamo hladno vodo dokler se testo ne oblikuje v kepo. Rob pekača premažemo z maslom in na dno pekača položimo trak peki papirja, da pečeno pito lažje dvignemo. Testo razvaljamo in ga s prsti “potapkamo” v mini pekače. Na testo položimo kos peki papirji in nanj stresemo surov riž ali fižol. To je t.i. slepa peka oz. pečenje testa brez nadeva- testo obtežimo, da med pečenjem ohrani obliko. Pečemo na 180°C okoli 20 minut, potem pa odstranimo peki papir in fižol (oz. riž) ter damo v pečico še za približno 5 minut, da se testo obarva zlato-rjavo.

Čokoladne pite z malinami
Sestavine za čokoladno kremo: 

  • 70 g temne čokolade BAM
  • 3-4 velike žlice mascarpone sira
  • 2 veliki žlici malinove marmelade
  • po želji lahko tudi dodatno sladkate

Postopek priprave čokoladne kreme:
Nad paro stopimo temno čokolado BAM. Stopljeno čokolado primešamo k mascarpone siru ter zmešamo. Nato dodamo še malinovo marmelado in vse skupaj zmešamo v enotno zmes. Kremo nadevamo na pečeno testo, okrasimo z malinami ter za približno eno uro postavimo v hladilnik. Če želite lahko postrežete  takoj, brez da ohladite.

Nove recepte lahko spremljate z všečkanjem FB Leaneen ali na Instagramu.

 

Čokoladne pite z malinami

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Malinove pite s temno čokolado
Published On
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 9 Review(s)