Turistična kmetija Petelin – Durcik

Turistično kmetijo Petelin-Durcik sem obiskala v času dopusta na Krasu. Obnovljena domačija se nahaja v vasi Pliskovica in poleg nastanitev ponuja tudi pokušino značilnih kraških dobrot. Njihov teran je že večkrat dobil zlato priznanje, lansko leto pa so prejeli tudi nagrado za najbolj urejeno vinogradniško kmetijo.
Več o mojih vtisih iz Pliskovice si lahko preberete TUKAJ.

lightroom-26-of-76

lightroom-27-of-76

Ker smo bile s prijateljicami na Krasu ravno v času trgatve so nam v Mladinskem hotelu Pliskovica komaj našli kmetijo, ki nas bi bila pripravljena sprejeti na pokušino, zato hvala gospe Bredi, da si je vzela čas. In to skoraj 1,5 ure sredi trgatve! Veliko hodim po Sloveniji, ampak take gostoljubnosti in prijaznosti, kot smo je bile deležne na kmetiji Petelin-Durcik, ne doživiš prav pogosto.

 

lightroom-16-of-76

lightroom-20-of-76

Ga. Breda nas je naprej peljala v prostore, kjer nastaja vino, nato pa v čudovito degustacijsko sobo in razložila vse o pobiranju grozdja, nastajanju vina, različne postopke pridelave, pozitivne lastnosti terana in odgovorila na naših “milijon” vprašanj. Poskusile smo belo vino, teran in na koncu še teranov liker. Do sedaj teran ni bil med mojimi priljubljenimi vrstami vina, ampak sem spremenila svoje mnenje, saj je njihov tako dober, da sem morala eno buteljko kupiti še za domov, da ga poskusijo tudi moji domači. Prav tako teranov liker. Navajena sem kupljenih, ki so čisto preveč sladki, njihov pa je božanski! Ravno prav sladek. Poleg vina nam je ga. Breda postregla z domačim, še toplim kruhom, pršutom in sirom. Težko razložim kako zelo okusno je bilo, tako da najbolje, da kar sami poskusite in sem prepričana, da boste navdušeni tako kot sem bila jaz.

Naslednjič objavim še vtise iz pršutarne Ščuka. Da ne zamudite spremljajte mojo Facebook stran.

lightroom-17-of-76

lightroom-18-of-76

lightroom-21-of-76

lightroom-24-of-76

lightroom-25-of-76