Slovenske Konjice

Nina Kastelic Leaneen

S fantom sva se na vroč avgustovski dan podala raziskovati Slovenske Konjice. Prvič sem bila tam lansko pomlad, ko sem bila na ogledu vinske kleti Zlati Grič. Več o tem izletu si lahko preberete TUKAJ. Letos pa sem se odločila raziskati še meni malo manj znane kotičke Slovenskih Konjic. Ker je bilo krepko čez 30 °C, sva večino časa namenila dobri hrani in pijači, ker je bilo za kakšno aktivno raziskovanje malo prevroče.

Nina Kastelic Leaneen

Dvorec Trebnik

Najprej sva se odpravila do Dvorca Trebnik, ampak tam žal ni bilo ničesar zanimivega, kar bi si lahko ogledala ali pa je bilo slabo označeno in sva spregledala. Zeliščni vrt pa je odprt samo med tednom, do 17h ure, tako da ga je praktično nemogoče obiskati, če hodiš med tednom v službo in nisi iz okolice. Sva pa v luštni kavarni, ki je tam, spila domačo malinovo limonado in se nato odpravila naprej.

Stari grad

Še dobro, da so mi sledilke na Instagramu (klik za profil) svetovale obisk Starega gradu, ker ga sama gotovo ne bi dodala na seznam stvari, ki si jih moram ogledati … Sedaj pa menim, da je ogled nujen!

Po precej slabi cesti se da pripeljati skoraj do vrha, kjer je tudi manjše parkirišče. Nato sledi dobrih 5 min hoje in že lahko občuduješ razvaline nekdaj mogočnega gradu, ki se dvigal nad Slovenskimi Konjicami in od koder seže čudovit razgled na mesto in okoliške griče. Na vrhu sva bila čisto sama, tako da je bilo res mirno in prijetno. Bila je tišina, rahlo je pihal veter, midva pa sva sedela na razvalinah in uživala v razgledu.

Slovenske Konjice

Slovenske Konjice

Slovenske Konjice

Slovenske Konjice

Slovenske Konjice

Gostilna in picerija Kralj

Po navdušenju nad Starim gradom sva se odpravila na kosilo. Izbrala sva gostilno in picerijo Kralj, ki se nahaja v centru mesta ob glavni cesti, nedaleč stran od ceste, ki vodi do Zlatega Griča.

Gre za družinsko gostilno, ki deluje že več kot 40 let. Njihova ponudba je izredno široka in bogata. Nudijo pice iz krušne peči, hamburgerje, testenine, jedi iz žara, klasične jedi, solate in sladice. Poleg vsega tega pa imajo še meni sezonske ponudbe, ki se mesečno spreminja, tako da lahko gost pri njih vedno naroči tudi jedi iz sezonskih sestavin, ki so tisti mesec aktualne.

Kaj sva jedla?

Želela sva poskusiti vsega malo, zato sva izbrala pico iz krušne peči, poletni žar krožnik (svinjski medaljon, piščančje nabodalce, polnjena pleskavica s kajmakom, krompirjevi krhlji s čebulnim čatnijem), piščančji zrezek Caprese z rižem, sivkino omako, bučo hokaido in solato v kozarčku z jogurtovim prelivom in zelišči. Ker ni pravega kosila brez sladice, sva naročila še panna cotto s sezonskim sadjem in kraljevo omleto z gozdnimi sadeži in snežnim vetrcem.

Hrana je bila zelo okusna in kar mi je zelo pomembno, bila je sveže pripravljena. Fantu je bil najbolj všeč polnjena pleskavcia s kajmakom, mene pa je med vsemi jedmi najbolj navdušila kraljeva omleta. To morate poskusiti, nujno! Biskvit je bil noro rahel in mehek, v notranjosti pa so bili topli gozdni sadeži. Božansko!

Poleg okusne hrane nama je bila všeč tudi prijaznost in ustrežljivost natakarjev in mislim, da bi se po njihovem odnosu do gostov lahko zgledovali marsikateri slovenski gostinci.

Slovenske Konjice

Slovenske Konjice

Kakšne so cene?

V primerjavi z Ljubljano in okolico so tukaj cene precej nižje. V bistvu so naju kar malo presenetile, saj se pri nas (v okolici Ljubljane) redkokje dobi okusno hrano po takšnih cenah. Cena pic je 5,5-8 €, hamburji so 4-5 € in sladice 3,5 €.

Če boste kdaj v bližini, priporočam kosilo pri njih. Več si lahko pogledate na njihovem FB profilu (klik, klik).

Zlati Grič in Žička Kartuzija

Utrujena od poletne vročine in dobre hrane, sva imela le še toliko moči, da sva se sprehodila po Zlatem Griču in Žički Kartuziji ter občudovala lepote naše Slovenije. Želela sem, da moj dragi vidi še “notranjost” Žičke Kartuzije, ker tam še ni bil, ampak naju je malo presenetila vstopnina, ki je bil 6 € na osebo, kar se mi zdi precej, glede na to, da ni ravno veliko stvari, ki si jih lahko ogledaš. Poleg tega pa je tam potekala poroka, tako da si določenih stvari niti ne moreš v miru pogledati, kaj šele, da bi naredil lepo fotografijo, brez poročne dekoracije in svatov v ozadju. Kljub temu je bil najin kratek sobotni izlet prav lušten!

Zlati grič

Zlati grič

Žička Kartuzija

Spremljate me lahko z všečkanjem FB Leaneen in na Instagramu.