Vina Sveti Martin

Vina Sveti Martin

V juliju sva se s fantom potepala po Vipavski dolini. To je bil moj prvi obisk in moram reči, da me je Vipavska dolina očarala. Čudovita narava, majhne prikupne vasice, velika izbira dobre hrane in prijazni ljudje. Kaj več si človek sploh ne more želeti, ko se gre potepati in raziskovati nove kraje. Več o najinem potepu si lahko preberete TUKAJ.

Obisk Vipavske doline pri meni seveda ni mogel miniti brez degustacije vin pri vsaj enem vinarju. Ker sama vinarjev iz tistih koncev ne poznam, sem za nasvete povprašala na svojem Instagram profilu (klik za profil). Ko sem dobila sporočilo, da naj grem v Brje poskusit vina Sveti Martin, ker bom tam poleg dobrega vina dobila še najlepši razgled na celotno Vipavsko dolino, sem bila takoj odločena, da to je to!

Vipavska dolina
Vipavska dolina

Cesta do njih je kar malo strma in vijugasta. Ko pa prideš na vrh, je razgled res fantastičen! Najprej sva imela degustacijo na vrtu, nato pa sva si ogledala vinsko klet in še tam poskusila nekaj kozarčkov ter sir iz ene izmed okoliških kmetij. Vse je bilo tako okusno in dobro, da se je kratka degustacija zavlekla v uro in pol dolg obisk. Poskusila sva kar nekaj različnih vrst, med drugim tudi avtohtoni vipavski sorti zelèn in klarnica.

Nujno moram pohvaliti še njihove etike na vinskih steklenicah. So ene izmed lepših in bolj posebnih. Krasijo jih fotografije fresk iz bližnje cerkve sv. Martina in bakreno zlati detajli.

Vipavska dolina
Vipavska dolina

 

Če se boste kdaj mudili v Vipavski dolini (kar vam toplo priporočam) in iskali dobro vino, potem pojdite v Brje in poskusite vina Sveti Martin. Najina izkušnja je bila res pozitivna in se bom v prihodnje gotovo še vrnila. Hvala tudi Petru za topel sprejem, prijaznost in super degustacijo. Še več pa si lahko preberete na njihovi spletni strani: http://www.vinasvetimartin.si/

 

Spremljate me lahko z všečkanjem FB Leaneen in na Instagramu.