Lešnikovi cake popsi

Lešnikovi cake popsi

Lešnikovi cake popsi so narejeni iz zdrobljenega čokoladnega biskvita, mletih praženih lešnikov in lešnikovega namaza. Obliti so z mlečno čokolado ter posuti s sesekljanimi lešniki. Zaradi praženih lešnikov je okus po lešnikih res intenziven in pristen. Mene lešnikovi cake popsi zelo spominjajo na dobro čokolado s celimi lešniki, le da so veliko bolj sočni.

Moje recepte lahko spremljate tudi na INSTAGRAM profilu (klik, klik). 

Lešnikovi cake popsi
Lešnikovi cake popsi

Za pripravo sem uporabila lešnikov namaz by Mojačokolada.si, ki je glavna zvezda moje Kinder Bueno torte (klik za recept). Če želimo intenziven okus po lešnikih, je ta namaz popoln, saj vsebuje 55% najboljših lešnikov iz Piemonta, pleg tega pa je še brez palmine maščobe (navadni namazi imajo le okoli 10% lešnikov). S kodo COKOLADA10 imate 10% popust na celoten nakup pri Mojačokolada.si.

Cake popse sem tako kot vedno oblila z belgijsko BAM čokolado, ki je v obliki kapljic, zato se zelo lepo in hitro stopi. Če do zdaj vaši cake popsi niso bili najlepši, predlagam, da menjate čokolado in se držite mojih spodnjih navodil za oblikovanje.

S promo kodo COKOLADA10 imate 10% popust na celoten nakup v spletni trgovini Mojačokolada.si.

Lešnikovi cake popsi

Čokoladni biskvit

Čokoladni biskvit je popolnoma enak kot pri Jaffa cake popsih. Recept najdete TUKAJ. Količina biskvita zadošča za približno 30 lešnikovih cake popsov.

Lešnikovi cake popsi

Pri cake popsih je točne sestavine skoraj nemogoče zapisati, saj je najbolje delati po občutku in okusu. Zapisane količine so zato le približne. Količina sestavin je odvisna tudi od tega, kakšen je biskvit. Če slučajno ne uspe najbolje in je malo bolj zbit, potem je treba dodati več tekočine. Če je rahel in puhast, bo potrebnih manj mokrih sestavin.

Sestavine za obliv:

Praženje lešnikov:

 1. Lešnike stresemo v pekač na peki papir in jih damo vnaprej ogreto pečico na 180 °C za približno 10-15 min.
 2. Ko rjav ovoj popoka, vzamemo pekač iz pečice ter lešnike stresemo na serviet ter jih povaljamo, da odpade ves ovoj.

Priprava mase in kroglic:

 1. Ohlajen biskvit nadrobimo na mrvice. Preden ga pomešamo s preostalimi sestavinami, ga četrtino odvzamemo za vsak primer, če bo masa preveč mokra.
 2. Nato začnemo postopoma dodajati mlačno mleko, mlete lešnike in namaz. Najprej dodamo malo, pregnetemo, da ugotovimo, kako mokra je masa, dodamo še malo, znova pregnetemo … Postopek ponavljamo, dokler ne dobimo popolne mase. Popolna je takrat, ko se nam med oblikovanjem kroglic ne oprijema več na dlani.
 3. Vse sestavine dodajamo postopoma po svojem okusu. Če se nam zdi masa preveč zbita, prilijemo še malo mleka in dodamo več lešnikovega namaza. Če je masa preveč mokra, dodamo biskvit, ki smo ga prihranili.
 4. Ko je masa narejena, jo damo za 30 minut v hladilnik, nato se lotimo oblikovanja kroglic. Vsaka naj bo težka natanko 30 g. Kroglice oblikujemo tako, da maso valjamo med dlanmi. Valjamo toliko časa, da bodo kroglice popolne oblike. Če ne bodo zares lepo oblikovane, tudi tortice na palčki ne bodo lepe.
 5. Oblikovane kroglice polagamo na pladenj, prekrit s papirjem za peko. Ko so vse končane, jih postavimo za eno uro v hladilnik, da se ohladijo in strdijo.

Oblivanje in barvanje čokolade:

 1. V kozici nad soparo stopimo približno 30 g čokolade, ki jo bomo potrebovali za natikanje kroglic na palčke ali slamice. Sama najraje uporabljam papirnate slamice, saj se na njih kroglice lepo obdržijo.
 2. Vrh slamice najprej pomočimo v mlačno čokolado in nanjo nataknemo kroglico (za tri petine kroglice globoko). Čokolada prepreči, da bi nam kroglica spolzela s slamice. 
 3. Tortice lahko zatikamo v stiropor ali jih postavimo v visoke kozarce. Nato jih damo za približno 30 minut v hladilnik, da se čokolada strdi.
 4. Medtem nad soparo raztopimo čokolado s kokosovim oljem. Za 100 gramov mlečne čokolade dodamo približno 1 do 2 žlički kokosovega olja. Količino prilagodimo po občutku, da čokolada ni ne pregosta in ne preredka, ampak ravno pravšnja za oblivanje.
 5. Stopljeno čokolado prelijemo v visok ozek kozarec. Za oblivanje naj bo čokolada mlačna ali topla, in ne vroča, tortice pa naj bodo zelo mrzle, vzete iz hladilnika.
 6. Za lep obliv so potrebne lepe kroglice, dobra čokolada ter veliko truda in natančnosti. Najboljše je, da vsak najde svoj način oblivanja, ki mu najbolj ustreza. Sama slamico pomočim v kozarec, tako da čokolada oblije vso kroglico. Nato slamico postavim skoraj navpično in tapkam, da odteče odvečna čokolada.
 7. Ko je čokolada na kroglicah skoraj strjena, jih potresemo z drobno sesekljanimi praženimi lešniki. Potem jih znova postavimo v hladilnik, da se čokolada popolnoma strdi.
 8. Ko je čokolada strjena, so lešnikovi cake popsi pripravljeni za postrežbo.

Nove recepte lahko spremljate na FB strani Leaneen ali na Instagramu.

Lešnikovi cake popsi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.