Bananino čokoladne lučke (cake popsicles)

Bananino čokoladne lučke (popsicles)

Bananino čokoladne lučke (cake popsicles) so veliko lažje in hitrejše za pripravo kot cake popsi. Potrebujemo le silikonski model za pripravo sladolednih lučk in lesene palčke. Nobenega valjanja kroglic in preveč zapletenih postopkov, ki zahtevajo veliko natančnosti. Okus pa je enak kot pri Nutellini torti z banano!

Na fotografiji so moje prve t.i. cake popsicles in mislim, da so mi lepo uspele. Seveda so lahko še boljše, sploh kar se tiče dekoracije. Naredila sem kombinacijo čokolade in banan. Lučke so tako precej čokoladne, ampak vseeno zelooo sočne. Definitivno eden ljubših okusov za pripravo cake popsicles in cake popsov.

Moje recepte lahko spremljate tudi na INSTAGRAM profilu (klik, klik). 

Bananino čokoladne lučke (popsicles)
Bananino čokoladne lučke (popsicles)

Vse moje recepte za cake popse najdete TUKAJ. Ker je pri nas doma kombinacija čokolade in banan precej priljubljena, najdete na moji strani še dva recepta s temi okusi. Prva je Nutellina torta z banano (klik za recept), druga pa Čokoladna torta z banano (klik za recept).

Za oblivanje priporočam belgijsko čokolado BAM, ki se po mojih izkušnjah najlepše stopi in je idealne za oblive. Za še boljši okus pa lahko vaniljevo pasto dodate tudi v samo maso in ne samo v čokoladni biskvit. Vse čokolade in vaniljevo pasto BAM najdete TUKAJ.

Za 10% popust na nakup v spletni trgovini Mojačokolada.si uporabite kodo SLADICA10 (velja na celoten nakup).

Vaniljeva pasta

Čokoladni biskvit:

Postopek priprave čokoladnega biskvita:

 1. Jajca skupaj s sladkorjem in vaniljevo pasto stepamo na najvišji hitrosti 10-15 minut. Dobiti moramo svetlo in puhasto zmes, volumen se mora povečati.
 2. Dodamo olje in mleko ter ponovno mešamo na srednji hitrosti.
 3. Moko zmešamo s kakavom in pecilnim praškom ter jo narahlo z lopatko vmešamo v preostalo maso. Nežno mešamo dokler ne dobimo enotne zmesi.
 4. Na dno pekača premera 22 cm položimo papir za peko in vanj vlijemo pripravljeno biskvitno maso.
 5. Pečemo na 180 °C približno 25-30 min, odvisno od pečice. Z leseno palčko preverimo, če je pečeno- če na njen ni ostankov biskvita, je pečeno.

Bananino čokoladne lučke (cake popsicles):

POZOR! Količine sestavin so približne, saj jih moramo dodati po občutku.

Postopek priprave:

 1. Ohlajen biskvit nadrobimo na mrvice. Preden ga pomešamo s preostalimi sestavinami, četrtino odvzamemo, za primer, če bo masa premokra.
 2. Nato začnemo postopoma dodajati čokoladno-lešnikov namaz, mascarpone in manjši banani, ki ju prej pretlačimo v kašo.
 3. Najprej dodamo malo, pregnetemo, da ugotovimo, kako mokra je masa, dodamo še malo, znova pregnetemo …
 4. Postopek ponavljamo, dokler ne dobimo popolne mase. Popolna je takrat, ko se nam med oblikovanjem kroglic masa ne oprijema več na dlani, ampak je še vedno lepo mehka in sočna.
 5. Vse sestavine dodajamo postopoma, po svojem okusu in občutku. Če se nam zdi masa preveč zbita, prilijemo še malo mleka in dodamo več namaza. Če je masa premokra, dodamo biskvit, ki smo ga prihranili.
 6. Ko je masa narejena, jo nadevamo v silikonske modelčke za lučke. Maso kar s prsti enakomerno poravnamo, da je čisto gladka.
 7. Nato v maso previdno zapičimo lesene palčke za lučke. Maso po potrebi ponovno poravnamo, da je gladka in enakomerno visoka.
 8. Lučke damo za okoli 3 ure v skrinjo, da se masa popolnoma strdi.
 9. Ko so strjene, jih vzamemo iz modelčkov in oblijemo s čokolado.

Sestavine za čokoladni obliv:

Oblivanje čokoladnih lučk:

 1. Nad paro raztopimo temno čokolado skupaj s kokosovim oljem. Količino po potrebi prilagodimo, da čokolada ni ne pregosta in ne preredka, ampak ravno pravšnja za oblivanje.
 2. Stopljeno čokolado prelijemo v visok ozek kozarec. Za oblivanje naj bo čokolada mlačna ali topla, lučke pa zelo mrzle, lahko skoraj direktno iz skrinje.
 3. Vsako lučko posebej pomočimo v stopljeno čokolado. Malo potresemo, da odvečna čokolada odteče, nato pa jih hitro dekoriramo, saj se na mrzlih lučkah čokolada zelo hitro strjuje.
 4. Ko se čokolada strdi, bananino čokoladne lučke (cake popsicles) previdno položimo na papir za peko.
 5. V hladilniku jih lahko hranimo do 5 dni.

Nove recepte lahko spremljate z všečkanjem FB Leaneen ali na Instagramu.

Bananino čokoladne lučke (popsicles)

6 thoughts on “Bananino čokoladne lučke (cake popsicles)

 1. Pozdravljena Nina! 🙂

  Koliko lučk približno pride iz tega recepta?
  Hvala za odgovor 😊

  1. Živjo,

   nisem točno štela, ker smo nekaj poskusili že med pripravo, ampak tam okoli 20. 🙂

 2. Pozdravljena, zanima ne, če imate kak nasvet kako naj se znebim kondenza na lučkah. Ko dam lučke iz skrinje in jih pomočim v mlačno čokolado, se po parih minutah začne nabirati kondenz. Hvala 🙂

  1. Živjo, preden jih obliješ s čokolado, jih nekaj časa pusti v hladilniku, da se odtalijo, torej da jih ne pomakaš v čokolado direktno iz skrinje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.