Čokoladne lučke s karamelnim polnilom (cake popsicles)

cake popsicles recept

Morate jih poskusiti! Čokoladne lučke s karamelnim polnilom (cake popsicles) so namreč vrhunske! Osnova je sočen čokoladni biskvit s čokoladnim namazom. V notranjosti je polnilo iz mlečne karamele in crispyjev, obliv pa je iz mlečne čokolade. Kombinacija, ki navduši svojo sočnostjo, hrustljavostjo in seveda okusom.

Priprava cake popsicles je meni lažja in veliko hitrejša kot priprava cake popsov. Pri čokoladnih lučkah ni potrebno valjati kroglic in veliko lažje je doseči lep izgled. TUKAJ najdete še moj recept za amarenine lučke z Ruby čokolado.

Moje recepte lahko spremljate tudi na mojem INSTAGRAM profilu (klik, klik). 

Čokoladne lučke s karamelnim polnilom (cake popsicles)
Čokoladne lučke s karamelnim polnilom (cake popsicles)

PartyPek- trgovina s pripomočki za peko

Že poznate trgovino PartyPek? Če še ne, potem hitro odklikajte v njihovo spletno trgovino: https://partypek.si/ Je namreč raj za vse ljubitelje peke! Pri njih najdete skoraj vse, kar potrebujete za pripravo tako modernih kot tudi klasičnih sladic. Poleg spletne trgovine imajo tudi fizično (Sneberska cesta 58a, Ljubljana – Polje).

Tam najdete silikonske modele, ki so idealni za pripravo lučk oziroma cake popsicles, lesene palčke in sladkorne posipe (za direktno povezavo do izdelka kliknite na njegovo obarvano ime).

S čokolado se oblivajo zamrznjene lučke?

Tako je. Sama vedno oblivam lučke, ki so direktno iz skrinje. Na sobni temperaturi jih pustimo največ 10 minut. Do zdaj so mi še vedno lepo uspele, kar je vidno tudi na fotografijah. Natančno se držite navodil in uporabite kvalitetne sestavine, predvsem kvalitetno čokolado.

cake popsicles recept

Količina sestavin je za 16 lučk.

Čokoladni biskvit

Za pripravo čokoladnih lučk je primeren katerikoli sočen čokoladni biskvit. Jaz navadno uporabim kar ostanke biskvita, ki mi ostanejo od priprave tort in rezin. Recept za dober čokoladni biskvit najdete TUKAJ.

Sestavine za čokoladne lučke:

 • 500 g čokoladnega biskvita
 • 250 g čokoladno-lešnikovega namaza
 • 1 žlička vaniljeve paste
 • 2 žlici mascarponeja
 • 50 ml mleka

Sestavine za polnilo:

 • mlečna karamela (dulce de leche)
 • čokoladni crispyji

Postopek priprave:

 1. Najprej biskvit nadrobimo na mrvice. Preden ga zmešamo z mokrimi sestavinami, ga petino odvzamemo za primer, če bo masa preveč mokra.
 2. K biskvitu dodamo čokoladno-lešnikov namaz, mascarpone, vaniljevo pasto in toplo mleko.
 3. Ne dodamo celotne količine naenkrat, ampak sestavine dodajamo postopoma in zraven preverjamo, kako sočna je masa.
 4. Masa je popolna takrat, ko se nam med oblikovanjem kroglic ne oprijema več dlani, ampak je še vedno lepo mehka in sočna.
 5. Če je preveč zbita, dodamo še malo mleka ali čokoladnega namaza. Če je preveč mokra, dodamo biskvit, ki smo ga na začetku prihranili.
 6. Ko je masa pripravljena, jo nadevamo v silikonske modelčke za lučke. Najprej z njo prekrijemo samo dno modelčka in stranice. V model zapičimo lesene palčke.
 7. Nato damo na sredino žličko mlečne karamele in crispyje. Polnila naj bo toliko kot je vidno na spodnji fotografiji.
 8. Polnilo prekrijemo z dodatno čokoladno maso. Poravnamo jo kar s prsti, tako da je na vrhu lepo gladka in enakomerno visoka.
 9. Lučke damo za okoli 3 ure v skrinjo, da se masa popolnoma strdi. Ko so strjene, jih vzamemo iz modelčkov in oblijemo s čokolado.
Čokoladne lučke s karamelnim polnilom (cake popsicles)
Čokoladne lučke s karamelnim polnilom (cake popsicles)
Silikonski model za pripravo čokoladnih lučk najdete TUKAJ.

Sestavine za čokoladni obliv:

Postopek priprave čokoladnega obliva:

 1. Najprej nad paro raztopimo 180 g mlečne čokolade v kapljicah skupaj s kokosovim oljem. Ko se čokolada raztopi, jo umaknemo iznad pare ter vanjo vmešamo še preostalih 70 g čokoladnih kapljic.
 2. Količino čokolade po potrebi prilagodimo, da je ravno pravšnja za oblivanje- ne preredka in ne pregosta.
 3. Stopljeno čokolado prelijemo v visok ozek kozarec. Za oblivanje naj bo čokolada mlačna ali rahlo topla, lučke pa dobro ohlajene (jaz oblivam še zamrznjene).
 4. Lučke previdno pomočimo v stopljeno čokolado in jih malce potresemo, da odvečna čokolada odteče. Nato jih hitro posujemo s pisanimi sladkorčki, saj se čokolada na mrzlih lučkah zelo hitro strdi.
 5. Ko se čokolada popolnoma strdi, čokoladne lučke s karamelnim polnilom (cake popsicles) previdno položimo na papir za peko ali pa jih zapičimo v stiropor.
 6. Narejene lučke lahko na hladnem hranimo do 5 dni.

Dodatni nasveti:

 • Namesto vaniljeve paste se lahko uporabi kvaliteten ekstrakt.
 • Če ne uporabimo mlečne čokolade v kapljicah, potem je fino, da čokolado narežemo na drobne koščke.

Nove recepte lahko spremljate z všečkanjem FB Leaneen ali na Instagramu.

cake popsicles recept

2 thoughts on “Čokoladne lučke s karamelnim polnilom (cake popsicles)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.