Ruby lučke z amareno (cake popsicles)

Ruby lučke z amareno (cake popsicles)

Ruby lučke z amareno (cake popsicles) so odlične, kaj pa drugega! Čokoladnemu biskvitu sem dodala mascarpone, slasten čokoladno-lešnikov namaz in džem z amarenami. Že od nekdaj obožujem sladoled z okusom amarene in te lučke so zame popolne. Odličen okus dopolni še Ruby čokolada in jedilni cvetovi vrtnice.

Še več različnih okusov za cake popse in cake popsicles (za recept kliknite na ime sladice):

Moje recepte lahko spremljate tudi na INSTAGRAM profilu (klik, klik). 

Ruby lučke z amareno (cake popsicles)

Ruby čokolada

Ruby čokolada ne vsebuje nobenih barvil ali arom, tako da je roza barva čisto naravna. Takšna je zaradi posebne sorte kakavovih zrn, ki imajo naravno rožnato barvo in rastejo v Ekvadorju, Braziliji in na Slonokoščeni obali. Kakšen je njen okus? Saden, spominja na jagodičje in sladko-kiselkast.

Prednosti Ruby čokolade

Prednost Ruby čokolade je ravno njena barva. Roza čokoladni obliv imamo brez dodajanja barvil in tako lahko prihranimo nekaj denarja za posebne barve, ki so namenjene samo barvanju čokolade.

Poleg tega so vse čokolade pod blagovno znamko BAM v obliki kapljic. Te se zelo hitro in res lepo stopijo, kar je velik plus za pripravo oblivov, saj mora biti čokolada popolnoma gladka.

Ruby čokolado lahko naročite TUKAJ. S kodo SLADICA10 imate na Mojačokolada.si 10% popust na celoten nakup, na čisto vse izdelke.

Ruby čokolada

Količina sestavin je za 16 lučk.

Čokoladni biskvit

Za pripravo Ruby lučk lahko uporabimo katerikoli sočen čokoladni biskvit. Jaz navadno uporabim kar kakšne ostanke biskvita od priprave tort in rezin. Recept za dober čokoladni biskvit najdete TUKAJ.

Ruby lučke z amareno (cake popsicles):

Postopek priprave:

 1. Ohlajen biskvit nadrobimo na mrvice. Preden ga pomešamo s preostalimi sestavinami, ga petino odvzamemo, za primer, če bo masa preveč mokra.
 2. K biskvitu dodamo čokoladno-lešnikov namaz, mascarpone in amarenin džem. Ne dodamo celotne količine naenkrat, ampak sestavine dodajamo postopoma.
 3. Maso malo pregnetemo, da vidimo, kako mokra je. Nato dodamo še malo, znova pregnetemo …
 4. Postopek ponavljamo dokler ne dobimo popolne mase. Popolna je takrat, ko se nam med oblikovanjem kroglic masa ne oprijema več na dlani, ampak je še vedno lepo mehka in sočna.
 5. Če je masa preveč zbita, dodamo še malo džema, čokoladnega namaza ali pa prilijemo malo mleka. Če je preveč mokra, dodamo biskvit, ki smo ga na začetku prihranili.
 6. Ko je masa narejena, jo nadevamo v silikonske modelčke za lučke. Vanjo previdno zapičimo še lesene palčke za lučke.
 7. Maso kar s prsti poravnamo, da je na vrhu lepo gladka in enakomerno visoka.
 8. Lučke damo za okoli 3 ure v skrinjo, da se masa popolnoma strdi. Ko so strjene, jih vzamemo iz modelčkov in oblijemo s čokolado.

Dodaten nasvet:

 • Če nimamo džema z amarenami, lahko uporabimo tudi višnjev ali češnjev džem.
Recept za cake popsicles
Cake popsicles v modelu za lučke, direktno iz zamrzovalnika.

Sestavine za čokoladni obliv:

Postopek priprave čokoladnega obliva:

 1. Nad paro skupaj s kokosovim oljem raztopimo Ruby čokolado. Količino po potrebi prilagodimo. Čokolada mora biti ravno pravšnja za oblivanje- ne preredka in ne pregosta.
 2. Stopljeno čokolado prelijemo v visok ozek kozarec. Za oblivanje naj bo čokolada mlačna ali rahlo topla, lučke pa ohlajene.
 3. Vsako lučko posebej pomočimo v stopljeno čokolado. Malo potresemo, da odvečna čokolada odteče, nato pa jih hitro dekoriramo. Biti moramo kar hitri, saj se na mrzlih lučkah čokolada zelo hitro strjuje.
 4. Ko se čokolada strdi, Ruby lučke z amareno (cake popsicles) previdno položimo na papir za peko.
 5. Narejene lučke lahko v hladilniku hranimo do 5 dni.

Nove recepte lahko spremljate z všečkanjem FB Leaneen ali na Instagramu.

Ruby lučke z amareno (cake popsicles)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.