Turistična kmetija Kabaj

Turistična kmetija Kabaj je bila moja prva izbira in velika želja za nočitev v Brdih, zato sem sobo rezervirala že 5 mesec prej. Prepričale so me fotografije na spletu, saj je izgledalo zelo prijetno, domače, s prekrasnim razgledom na vinograde. Točno to, kar sem želela! Po celodnevnem potepanju po Brdih sva se okoli 17h odpeljala v Šlovrenc do turistične kmetije Kabaj, kjer sva imela rezervirano nočitev. Že na prvi pogled je bilo čudovito, ravno tako kot na fotografijah. Ob prihodu naju je sprejela lastnica Katja in takoj sva za 4 ure dobila dva električna skuterja, ki ju lahko brezplačno rezerviraš ob nočitvi.

Več o 2-dnevnem izletu po Brdih si lahko preberete TUKAJ.

 

Goriška Brda (53 of 61)

Vožnja s skuterji je bila prava dogodivščina! Sicer imam izpit za avto, nekajkrat sem tudi že peljala moped, ampak električni motor je bil čisto nekaj drugega. Bil je tako težek, da ga sama nisem mogla držati in bilo me je tako strah, da sem skoraj že opustila misel, kako na motorju, z vetrom v laseh, brezskrbno vihram med briškimi vinogradi. Še danes sem vesela, da sem zbrala pogum, saj je bilo potem, ko sem se motorja navadila, NORO! Res enkratno doživetje, ki bi ga takoj ponovila! Vožnja po cestah med vinogradi, medtem ko v daljavi opazuješ kako počasi zahaja sonce… Prava briška romantika! Malo moteče so samo mušice, ki se ti neprestano zaletavajo v obraz. Motor sva žal koristila samo 2 uri, saj se je že začel delati mrak, pa tudi baterije niso najbolj vzdržljive.

Goriška Brda (45 of 61)

Goriška Brda (50 of 61)

Goriška Brda (46 of 61)            Vrtnice na koncu vsake vrste.

Po prihodu nazaj sva na terasi uživala ob sladici, vinu ter sončnem zahodu.Poskusila sem tudi najbolj posebno in gotovo tudi najdražje vino do sedaj. To je Amfora, vino, ki nastaja v amforah vkopanih v zemljo po tradicionalnem postopku, ki je star več kot  8 tisoč let in prihaja iz Gruzije. Gruzija pa naj bi bila tudi domovina pridelave vina. Je jantarne barve, z vonjem po konjaku, okus pa je lahek, medeno-saden. Pridelujejo ga iz treh vrst grozdja: rebule, malvazije in tokaja.

Goriška Brda (55 of 61)Goriška Brda (56 of 61)

Goriška Brda
Najina soba ter delček terase.
Goriška Brda
Jutranji pogled s terase.

Goriška Brda (57 of 61)

Goriška Brda (61 of 61)

Kar mi je bilo všeč je to, da so sobe lepo urejene in zelo čiste, kar je meni najbolj pomembno. Izkušnjo še izboljša samopostrežni zajtrk z odlično domačo hrano, piko na i pa doda čudovit razgled in okolica. Me je pa zmotilo to, da sem dobila občutek, da se bolj posvečajo tujim in premožnejšim gostom. Vsi plačamo enako, torej bi nas morali tudi enako obravnavati.

Če vas zanimajo še cene, potem si jih oglejte na koncu objave TUKAJ.

Nove objave lahko spremljate z všečkanjem FB Leaneen ali na Instagramu.

2 thoughts on “Turistična kmetija Kabaj

Comments are closed.