Kokosovi razpokančki

Kokosovi razpokančki

Čokoladni so preteklost, saj so kokosovi razpokančki veliko boljši! Vsaj po mojem mnenju, ker imam raje sladice s kokosom kot s čokolado. Spekla jih je mami, ki je recept že dolgo nazaj dobila od svoje sodelavke. Priprava je precej enostavna, ampak se je vseeno potrebno natančno držati recepture, saj so razpokančki (vsaj po mojem mnenju) zelo “delikatni” piškoti in se lahko hitro zgodi, da ne razpokajo. Več mojih receptov za piškote najdete TUKAJ.

Moje recepte lahko spremljate tudi na INSTAGRAM profilu (klik, klik). 

 


Kokosovi razpokančki

S promo kodo COKOLADA10 imate 10% popust na celoten nakup v spletni trgovini Mojačokolada.si.


Sestavine za razpokančke:

 • 250 g kokosove moke
 • 120 g mletih orehov
 • 120 g čokolade v prahu
 • 3 rumenjaki
 • 3 beljaki
 • 180 g sladkorja v prahu
 • sladkor v prahu za “povaljanje” kroglic

Postopek priprave kokosovih razpokančkov: 

 1. Najprej z mešalnikom penasto zmešamo rumenjake.
 2. Nato dodamo kokos, orehe in čokolado v prahu ter vse skupaj zmešamo v enotno maso.
 3. Posebej stepemo beljake in sladkor, da dobimo trd sneg.
 4. To naredimo tako, da najprej stepamo samo beljake in ko imamo sneg skoraj že narejen, dodamo še sladkor in stepamo do konca.
 5. Nato sneg narahlo z lopatko vmešamo v prvo zmes s kokosom.
 6. Mešamo narahlo, dokler se sestavine ne povežejo.
 7. Iz dobljene mase oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v sladkorju v prahu.
 8. Kroglice zložimo na peki papir in pečemo približno 15 minut na 180°C.
 9. Pečeni so precej mehkejši kot čokoladni razpokančki, tudi takrat, ko so že ohlajeni. Tako da naj vas ne skrbi, da slučajno ne bi bili pečeni (če jih primerjate s čokoladnimi).

Nove recepte lahko spremljate z všečkanjem FB Leaneen ali na Instagramu.

 

Kokosovi razpokački
Kokosovi razpokančki

 

18 thoughts on “Kokosovi razpokančki

  1. Nisem še delala brez orehov, tako da točnega odgovora žal ne bi vedela. Lahko poskusite tako da nadomestite s povečanimi količinami kokosove moke in čokolade v prahu. Če pa imate samo alergijo na orehe pa s kakšnimi drugimi oreščki. 🙂

 1. je možno da ste v sestavinah za recept kaj pozabili,.. npr,.. maščobo?…. pecilni prašek,… ? kroglice so namreč ostale iste kot sem jih dala v pačico,….

  1. Sem preverila in nič ne manjka pa tudi drugi so že pekli po tem receptu in so jim uspeli, tako da žal ne vem kaj je bilo pri vas narobe. Ste se držali postopka in naredili sneg posebej? Mogoče je kaj narobe s pečico? A je bila samo oblika nespremenjena, piškot pa je bil pečen?

 2. Moji so cisto crni, pa sem dala 100g cokolade v prahu… in ze ko sem suhe sestavine zmesala z rumenjaki je bila ena gosta zbita masa, da sem potem na polovici vmesala sneg… pa je bilo vse skupaj zbito, kot da manjka tekocina…
  Po peki se pa cisto nikamor niso dvignili :/

  1. Če ste delali vse po receptu in niste kakšne sestavine po nesreči spustili, potem ne vem kaj je bilo narobe. Mogoče nekvalitetna čokolada v prahu ali pa majhna jajca- tudi to lahko vpliva. Ste najprej nekaj minut miksali rumenjake, da so postali penasti in se dvignili oziroma dobili “volumen”? Razlog je lahko tudi to, da rumenjaki niso bili dovolj zmiksani.

 3. Rumenjaki so bili penasti… ze to mi ne stima ker so bili res fuuuul crni, jaz sem se pa ravno veselila da niso cokoladni 🙂

  1. Pojma nimam kaj vam je šlo narobe, ker meni se to še ni zgodilo. Tudi drugi so jih že pekli pa niso imeli takih problemov. Mogoče poskusite še enkrat, včasih kakšna stvar ne uspe v prvo, sploh pa ne piškote, kjer je potrebno kar nekaj vaje. 🙂

 4. Zanima me ali je mišljena kokosova razmaščena moka ali tista navadna kokosova moka, ot bolj grobo mlet kokos? Hvala

 5. Pripravila sem jih točno po tvojih navodilih in so popolnoma uspeli. Super, hvala!!! 😊

 6. Tudi meni so super uspeli 😀 me pa zanima koliko casa jih lahko hranimo in kako. V zaprti skatli kot ostale piskote ali morajo biti v hladilniku? Hvala!

  1. Super, me veseli! V zaprti škatli tako kot ostale piškote. 🙂 Jaz jih imam navadno največ 14 dni, ker so mi piškoti najboljši v prvih dneh. Jih raje kasneje spečem še enkrat, kot da bi jih hranila mesec dni ali več. So pa tudi po mesecu dni še vedno dobri.

Comments are closed.