Čokoladne zvezdice z lino lado

Zvezdice z lino lado

Zvezdice z lino lado sem pekla že lani za božične praznike, ampak ker so tako dobre tudi letos ne smejo manjkati. Za osnovo sem vzela recept iz Ramine knjižice receptov, ampak ker se tisto testo ni lepo gnetlo in valjalo sem ga spremenila in prilagodila. Piškoti so bili po več kot tednu dni še vedno krhki, kot prvi dan in se niso niti malo zmehčali, tako da so dobra izbira za božična darila. Zvezdice z lino lado sem poskusila tudi že zamrzniti in ko sem jih po 14 dneh vzela iz skrinje, so bile skoraj še boljše. 

Čokoladne zvezdice z lino lado
Čokoladne zvezdice z lino lado

Iz ene mase dobimo približno 30 zvezdic z lino lado.

Sestavine za čokoladne zvezdice z lino lado: 

 • 20 g sladkorja
 • 140 g masla
 • 100 g čokolade v prahu
 • 140 g mletih orehov
 • 300 g moke
 • 1 jajce
 • 2 žlici ruma

* Lino lada kokos

Postopek priprave čokoladnih zvezdic z lino lado:

 1. Najprej zmešate moko, sladkor, orehe, čokolado v prahu in kocke zmehčanega masla. Nato dodate še jajce in rum ter zgnetete v gladko testo. Če se testo noče lepo zgnesti dodajte še malo moke.
 2. Testo naj čez noč počiva na hladnem.
 3. Pred valjanjem površino in valjar pomokajte ali pa valjajte med dvema peki papirjema, da se vam bo testo čim manj prijemalo. Testo razdelite na več kosov in medtem ko enega valjate, naj bodo ostali v hladilniku. Testo se namreč najlepše valja, če je hladno.
 4. Pecite jih okoli 8-10 minut na 180°C.
 5. Ohlajene namažite z Lino lado in zlepite po dva skupaj. Po želji jih lahko namažete tudi s katerokoli drugo kremo ali Nutello.

Recepte lahko spremljate z všečkanjem FB strani Leaneen ali na Instagramu.

 

Čokoladne zvezdice z lino lado

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Čokoladne zvezdice z lino lado
Published On
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)

4 thoughts on “Čokoladne zvezdice z lino lado

 1. Pozdravljeni,

  s čim bi lahko nadomestila orehe? Prvič pečem za alergika na oreške in ne vem s čim jih nadomestiti.

  Hvala za odgovor.

  1. Živjo!

   Orehe bi lahko nadomestili s čokolado v prahu in moko. Zraven pa še za čisto malo povečajte količino masla. Sicer na ta način še nisem naredila, ampak po moje bi moralo uspeti. Še bolje pa bo, če uporabite drug recept, ki ne vsebuje orehov npr. https://leaneen.com/2015/10/12/preprosti-masleni-piskoti/ in jih še vedno lahko namažete z lino lado. 🙂

 2. Zdravo. A mora testo počivati čez noč? Ali je dovolj npr. pol ure na mrzlem?
  Hvala! 🙂

  1. Živjo! Meni je bolje, če je dlje, ker se lažje dela in so lepši piškoti. Lahko daste tudi samo za pol ure in če se bo testo lepo valjalo, potem je v redu. Pa v pečico dajte mrzle piškote, da se ne bodo razlezli, ker to je tudi smisel hladnega testa (in seveda za lažje valjanje). 🙂

Comments are closed.