Temni piškoti z Royal Icing

Royal icing recept

Še ena ideja za okraševanje piškotov z beljakovo glazuro- temni piškoti z Royal Icing-om. Kot vidite čudovito zgleda tudi s temnimi piškoti. Taka okrasitev vzame precej manj časa, saj ni potrebno prekrivati celotnega piškota pa še čas sušenja se skrajša za nekaj ur.

Preden se lotite priprave mase Royal Icing vam priporočam, da si preberete objavo s podrobno opisanim postopkom in nasveti, ki so meni pomagali pri pripravi. Objavo najdete TUKAJ.

Royal icing recept
Lahko si pogledate tudi precej bolj enostaven postopek uporabe Royal Icing-a, kjer ne potrebujete dekorirne vrečke in vam ni potrebno risati. Najdete ga TUKAJ.

Za okraševanje sem uporabila recept za zvezdice z lino lado. Uporabite pa lahko tudi recept za babičine medenjake, preproste maslene piškote, dišeče cimetove ali linške piškote.

Royal icing recept

Sestavine za Royal Icing:

  • 250 g fino mletega sladkorja v prahu (najboljši je znamke Franch)
  •  1 beljak
  •  limonin sok (količina odvisna od željene gostote)
  •  barve v gelu ali pasti (najboljše so znamke Wilton)

Postopek priprave temnih piškotov z Royal icing:

  1. Za pripravo si preberite mojo objavo z natančnim postopkom in nasveti–> TUKAJ.
  2.  Za risanje, kot ga vidimo na sliki, moramo uporabite gosto maso. Torej tako, kot jo dobimo, ko skupaj zmešate sladkor in beljak. Če vam je zelo pregosta in z njo ne morete risati, potem dodajte 1-2 žlički limoninega soka.
  3.  Rišemo s pomočjo dekorirne vrečke z nastavkom. Za vzorce (kot jih vidite na fotografiji) vam ne priporočam navadne živilske vrečke, saj boste po vsej verjetnosti imeli precej težav, saj se težko brizga zelo natančno, zato je bolje imeti malo debelejšo vrečko.
  4.  Porisane piškote moramo na zraku sušiti 1-2 uri.

Recepte lahko spremljate z všečkanjem FB strani Leaneen ali na Instagramu.

 

Royal icing recept
Royal icing recept

Royal icing recept

Summary
recipe image
Recipe Name
Temni piškoti z Royal Icing
Published On
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)