Gostilna Grič

Gostilna Grič

Nekaj časa nazaj sem bila na izletu v Slovenskih Konjicah. Po degustaciji vina v vinski kleti Zlati grič, šampanjcev v Žički kartuziji in učni uri golfa je sledilo še pozno kosilo v gostilni Grič. Več o celotnem izletu si lahko preberete TUKAJ.

Gostilna Grič

Gostilna se nahaja na vrhu griča od koder je čudovit razgled na okoliške vinograde in vasice. Že po poti sem občudovala lep razgled, ko pa sem videla teraso, na kateri smo jedle kosilo, sem bila popolnoma očarana! Gostilna Grič se namreč ponaša s teraso na kateri lahko uživamo ob okusnih jedeh skoraj dobesedno v objemu vinogradov. Zato je tudi njihov slogan “Okusi med vinogradi”. Kosilo v tako lepem ambientu je definitivno še bolj slastno in ga štejem med enega najboljših.

Zelo redko jem v “finih gostilnah”, saj sem preprosto preveč izbirčna. Veliko jedi ne maram, določene kombinacije mi nikakor ne potegnejo, že kar nekajkrat pa sem bila tudi razočarana. Zato prisegam na domačo hrano in poznane okuse. Tukaj pa sem bila prav presenečena, ker mi je bila vsaka jed fantastična! Ena boljša kot druga. Tudi vinski izbor je lepo dopolnil jedi.

Gostilna Grič
Razgled s terase

Uživale smo ob 5-hodnem meniju, ki ga toplo priporočam, saj je hrana res dobra. Opisi jedi so samo približni, saj je bilo preveč elementov, da bi si lahko vse zapomnila.

1. Pozdrav iz kuhinje: losos z zelišči

Gostilna Grič
2. Hladna predjed: goveji karpačo, prepeličje jajce, pesin čips, pasta iz tapioke, kaviar

Gostilna Grič
3. Topla predjed: lisičke z jajci, tartufi in tartufovo peno

Gostilna Grič
4. Glavna jed: govedina s tartufovo peno, korenčkovim pirejem s cimetom, ocvrta polentina kocka, sortirana zelenjava

Gostilna Grič
5. Sladica: malinov mousse z limoninim sorbetom

Gostilna Grič

 

Vesela bom všečka Facebook strani Leaneen ali sledenja na Instagram profilu.

 

Avtor fotografije: Matej Nareks
Summary
Review Date
Reviewed Item
Gostilna Grič
Author Rating
51star1star1star1star1star