Ideje za sladka praznična darila

Sladka praznična darila

Še čisto malo in božični prazniki bodo tukaj! Sedaj je že skoraj skrajni čas, da začnemo razmišljati, kaj bomo podarili našim bližnjim, zato z vami delim moje ideje za sladka praznična darila. V taka darila je vloženega največ truda in ljubezni, pa še zelo uporabna so oziroma se na njih gotovo ne bo nabiral prah. Poleg vsake ideje je tudi povezava, samo kliknite na rdeče obarvano besedo TUKAJ in odprl se vam bo recept in postopek priprave.

Piškoti okrašeni z Royal Icingom

Letos za darila podarjam moje piškote, narejene po babičinem receptu (klik za recept), ki sem jih okrasila z maso imenovano Royal Icing. Darilca izgledajo res čudovito in takega darila bi bila še sama zelo vesela. Je pa v pripravo teh piškotov potrebno vložiti nekaj več truda in časa, saj za pripravo enega piškota (peka in okrasitev) potrebujemo približno 4-6 minut. Piškote sem zapakirala v čudovite vrečke z božičnim potiskom, ki ji lahko kupite na MojMuffin.si.

Celoten recept in pripravo si poglejte TUKAJ.

Sladka praznična darila

Čokoladni grižljajčki

Če imate doma “odvečne” čokoladne Miklavže ali Božičke, potem so čokoladni grižljajčki odlična ideja, kako jih porabiti in narediti čudovita božična darila. Za pripravo potrebujemo zelo malo sestavin, hitro so narejeni, lepo izgledajo in so nekaj drugačnega. Če ne upoštevam hlajenja so pripravljeni zgolj v 30 minutah, uporabimo pa lahko katerokoli čokolado, oreščke in suho sadje. Ohlajene zavijemo v vrečko, dodamo pisan trak in kartico z lepimi željami.

Celoten recept in pripravo si poglejte TUKAJ.

Sladka praznična darila

Snežne kroglice iz kozarca

Snežne kroglice s čokolado sem izbrala zato, ker vedno uspejo, so preproste za izdelavo in lahko sestavine podarimo v kozarcu kot darilo. Suhim sestavin je potrebno dodati samo še maslo in po želji vanilijevo aromo. Piškotov ni treba valjati, ker se naredijo kroglice, kar je še en plus za tiste, ki doma nimajo piškotnih modelčkov. Poleg kozarca ne pozabite dopisati recepta in katere sestavine je potrebno dodati.

Moj kozarec sicer ni uspel tako kot sem želela in ga niti nisem hotela objaviti, ampak sem si premislila- ni toliko važen videz, kot je važen namen. Če vaša božična darila ne bodo izgleda popolno, se ne vznmirjajte, ker je pomembneje to, da ste se na osebo spomnili in si vzeli čas za pripravo darila.

Celoten recept in postopek priprave si poglejte TUKAJ.

Piškoti iz kozarca

Rumove kroglice

Po mojem mnenju ima večina ljudi rada rumove kroglice, zato sem jih tudi izbrala za četrto idejo za sladka praznična darila. Naredite jih lahko začetniki v peki, otroci in vsi, ki vam zmanjkuje časa, pa bi vseeno vašim najdražjim radi podarila kakšno sladko dobroto. Jaz sem narejene rumove kroglice zapakirala v čudovito srebrno škatlo z bleščečim pokrovom in mašno.

Celoten recept in postopek priprave si poglejte TUKAJ.

Rumove kroglice

 

Nove recepte lahko spremljate z všečkanjem FB Leaneen ali na Instagramu.