Čokoladni brownie z beljaki

Čokoladni brownie z beljaki

Čokoladni brownie z beljaki je ena izmed sladic, kjer obstaja velika nevarnost, da začnete jesti in ne boste mogli nehati. Res velika! Ta brownie je vrhunski in ima vse lastnosti, ki si jih želim pri browniju. Na vrhu je rahlo hrustljav, notranjost pa je mehka in sočna. Prava čokoladna bomba, kjer se sestavine med seboj odlično povežejo in tvorijo božansko celoto.

Na moji strani najdete še recept za klasičen čokoladni brownie (klik za recept) in za brownie s svežimi malinami (klik za recept).

Čokoladni brownie z beljaki
Čokoladni brownie z beljaki
Čokoladni brownie z beljaki

Kako porabiti beljake?

Končno je tudi na Leaneen recept z večjim številom beljakov. Ko boste naslednjič v dilemi in ne boste vedeli, kako porabiti beljake, se spomnite na te slastne čokoladne brownije. Za pripravo je namreč potrebnih kar 6 beljakov.

Če imate odveč rumenjake, pa lahko vedno naredite slastne kremšnite v kozarcu (klik za recept), vaniljevo torto (klik za recept) ali pa krofe (klik za recept).

Moje recepte lahko spremljate tudi na INSTAGRAM profilu (klik, klik). 

Čokoladni brownie z beljaki

Pravilna izbira čokolade

Če želite, da vam brownie uspe enako dobro kot meni, potem morate uporabiti temno čokolado, ki ima delež kakavovih zrn okoli 55%. Pri čokoladah z višjim deležem kakava lahko pride brownie preveč grenek, spremeni pa se lahko tudi sama struktura.

Jaz sem uporabila BAM temno čokolado v obliki čokoladnih kapljic. Uporabila sem tudi njihov kakav v prahu ter vaniljevo pasto. Vse BAM izdelke najdete s klikom na povezavo:

S kodo BAM10 imate pri nakupu na Mojačokolada.si 10% popust na celoten nakup.

Vaniljeva pasta

Količina sestavin je za pekač v velikosti 25 x 30 cm.

Sestavine:

Postopek priprave:

  1. Maslo raztopimo skupaj s temno čokolado, da dobimo gladko čokolado maso. V raztopljeno maso vmešamo vaniljevo pasto in solni cvet.
  2. V ločeni posodi z metlico zmešamo skupaj sladkor v prahu in rjavi sladkor ter kakav in nato dodamo še beljake (ki jih ne stepemo v sneg). Mešamo dokler se sestavine ne povežejo med seboj.
  3. Nato zraven z metlico vmešamo še ohlajeno čokoladno maso, ki smo jo pripravili na začetku. Ponovno dobro zmešamo.
  4. Na koncu vmešamo še presejano moko in mešamo do enotne in gladke mase.
  5. Robove pekača namažemo z maslom in dno prekrijemo s papirjem za peko. Pripravljeno brownie maso vlijemo v pekač.
  6. Pečemo na 180 °C, 30-40 minut, zelo odvisno od pečice. Vrh brownija mora biti malce razpokan in zapečen, notranjost pa mora biti še vedno sočna. Pazimo, da ga ne prepečemo!
  7. Po končani peki čokoladni brownie z beljaki najprej ohladimo. Nato ga razrežemo in uživamo v odličnem čokoladnem okusu.

Dodatni nasveti:

  • BAM temna čokolada je v obliki čokoladnih kapljic, ki se zelo hitro topijo. Če uporabite drugo čokolado, jo morate narezati na majhne koščke. Delež kakavovih zrn v čokoladi mora biti okoli 55%.
  • Čas peke morate prilagoditi svoji pečici, saj pečice pečejo zelo različno. Prav tako je treba prilagoditi čas peke, če uporabite pekač drugačnih dimenzij.

Nove recepte lahko spremljate z všečkanjem FB Leaneen ali na Instagramu.

Čokoladni brownie z beljaki

2 thoughts on “Čokoladni brownie z beljaki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.