Čokoladni cake popsi z banano in kokosom

Čokoladni cake popsi z banano in kokosom

Čokoladni cake popsi z banano in kokosom po okusu spominjajo na eno najboljših in najbolj klikanih tort na Leaneen. Govorim seveda o Nutellini torti z banano (klik za recept). Ta torta je klasika, ki vedno navduši. Sočna, malo sadna in zelo čokoladna. Takšni so tudi cake popsi. Razlika je le v tem, da imajo cake popsi dodan še kokos, tako da je vse skupaj še bolj slastno.

Vse moje recepte za cake popse oziroma tortice na palčki najdete TUKAJ. Do zdaj sem objavila že kar nekaj različnih receptov. Med drugim najdete recept za jaffa cake popse, vaniljeve z Ruby čokolado in tudi postopek priprave popsicles.

Moje recepte lahko spremljate tudi na INSTAGRAM profilu (klik, klik). 

Čokoladni cake popsi z banano in kokosom
Čokoladni cake popsi z banano in kokosom
Čokoladni cake popsi z banano in kokosom

Pri cake popsih je zelo težko zapisati točne količine, saj je treba delati po občutku in okusu. Zapisane količine so zato le približne. Celotna navodila, kako ugotoviti, kdaj je masa ravno pravšnja, pa so zapisana pri postopku priprave.

Za preliv sem uporabila najboljšo BAM temno čokolado, ki se v ta namen odlično obnese. Celotno ponudbo BAM izdelkov najdete na Mojačokolada.si s klikom na povezavo: https://bit.ly/2MRnzKq Pri naročilu vpišete kodo SLADICA10 in pridobite 10% popust na celoten nakup.

Temna čokolada

Sestavine za kroglice:

Sestavine za čokoladni obliv:

Priprava mase in kroglic:

 1. Ohlajen biskvit nadrobimo na mrvice. Preden ga pomešamo s preostalimi sestavinami, ga četrtino odvzamemo za primer, če bo masa preveč mokra.
 2. Biskvitu dodamo čokoladno-lešnikov namaz, dve banani, ki smo ju stlačili v kašo, mascarpone in kokos. Na začetku dodamo samo del mokrih sestavin in malo pregnetemo, da ugotovimo, kako mokra je masa. Nato dodamo še malo in znova pregnetemo …
 3. Postopek ponavljamo, dokler ne dobimo popolne mase. Popolna je takrat, ko se nam med oblikovanjem kroglic ne oprijema več na dlani.
 4. Vse sestavine dodajamo postopoma in po svojem okusu. Če se nam zdi masa preveč zbita in suha, lahko prilijemo tudi malo mlačnega mleka ali dodamo več namaza. Če je masa preveč mokra, dodamo biskvit, ki smo ga prihranili.
 5. Ko imamo popolno maso, jo damo za 30 minut v hladilnik, da se malenkost strdi, nato pa se lotimo oblikovanja kroglic.
 6. Vsaka kroglica naj bo težka natanko 30 g. Kroglice oblikujemo tako, da maso valjamo med dlanmi. Valjamo toliko časa, da so kroglice popolne oblike. Če ne bodo zares lepo oblikovane, tudi cake popsi na koncu ne bodo lepi.
 7. Oblikovane kroglice polagamo na pladenj prekrit s papirjem za peko. Ko so narejene, jih damo za dve uri hladilnik, da se strdijo. Postopek lahko pospešimo, če jih damo v skrinjo (paziti moramo, da ne zamrznejo).

Oblivanje cake popsov s čokolado:

 1. Nad soparo stopimo približno 30 g čokolade, ki jo bomo potrebovali za natikanje kroglic na palčke ali slamice. Sama najraje uporabljam papirnate slamice, saj se na njih kroglice lepo obdržijo.
 2. Vrh slamice pomočimo v mlačno čokolado in nanjo nataknemo kroglico (za tri petine kroglice globoko). Čokolada dodatno prepreči, da kroglica ne spolzi s slamice. 
 3. Tortice na palčki lahko zatikamo v stiropor ali jih postavimo v visoke kozarce. Za okoli 30 minut jih damo v hladilnik, da se čokolada strdi.
 4. Medtem nad soparo raztopimo čokolado s kokosovim oljem. Za 100 gramov čokolade dodamo približno 1 do 2 žlički kokosovega olja. Količino prilagodimo po občutku, da čokolada ni ne pregosta in ne preredka, ampak ravno pravšnja za oblivanje.
 5. Stopljeno čokolado prelijemo v visok in ozek kozarec. Čokolada za oblivanje naj bo mlačna, kroglice pa naj bodo zelo mrzle.
 6. Za lep obliv so potrebne lepe kroglice, dobra čokolada ter veliko truda in natančnosti. Najboljše je, da vsak najde svoj način oblivanja, ki mu najbolj ustreza. Sama slamico pomočim v kozarec, tako da čokolada oblije vso kroglico. Nato slamico postavim skoraj navpično in tapkam, da odteče odvečna čokolada.
 7. Ko je čokolada na kroglicah skoraj strjena, po vrh potresemo še kokos.
 8. Potem jih znova postavimo v hladilnik, da se čokolada popolnoma strdi. Ko je strjena, so čokoladni cake popsi z banano in kokosom pripravljeni za sladkanje.

Nove recepte lahko spremljate na FB strani Leaneen ali na Instagramu.

Čokoladni cake popsi z banano in kokosom

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.