[Sladka darila]: Rumove kroglice

Rumove kroglice

Pri nas obožujemo rumove kroglice! Vedno jih delam takrat, ko moram na hitro narediti kakšno pecivo, pa nimam na razpolago veliko časa. Fino je, ker so brez peke, ne rabimo pomivati modelčkov in vedno lepo uspejo, ker so tako preproste.

Zato sem jih tudi izbrala za tretjo idejo za sladka darila. Naredite jih lahko začetniki v peki, otroci in vsi, ki vam zmanjkuje časa pa bi vseeno vašim najdražjim radi podarila kakšno sladko dobroto.
Jaz sem kroglice zapakirala v čudovito srebrno škatlo z bleščečim pokrovom in mašno.

Prva ideja za sladka darila~ čokoladni grižljajčki.
Druga ideja za sladka darila~ piškoti iz kozarca.
Sestavine za rumove kroglice:

 •  400 g Albert piškotov
 •  250 g masla (sobne temperature)
 •  200 g sladkorja v prahu
 •  100 g čokolade v prahu
 •  100 g kokosove moke
 •  1 dcl ruma
 • kokosova moka za posip

Postopek priprave rumovih kroglic:

 1.  Najprej zmeljete piškote. Lahko jih tudi najprej razdrobite z rokami in nato potlačite s pomočjo tlačilke za krompir. Se boste pa s tem načinom malo bolj utrudili, kot če bi jih zmleli s pomočjo mlinčka.
 2.  Nato dodajte na kocke narezano maslo (ki mora biti sobne temperature), sladkor v prahu, čokolado v prahu, kokosovo moko in rum.
 3.  Maso gnetite tako dolgo, da se vse sestavine povežejo.
 4.  Potem oblikujte manjše kroglice. Če je masa presuha dodajte še malo masla, če pa preveč mokra pa katero izmed suhih sestavin. Če se vam zdi, da se masa preveč paca jo za nekaj časa postavite v hladilnik.
 5.  Narejene kroglice povaljajte v kokos.
 6.  V hladilniku oziroma hladnem prostoru jih lahko shranjujete do enega tedna (več pa nisem poskusila, saj smo jih prej pojedli 🙂 ).

Nasvet:

 • Iz ene mase pride zelo velika količina rumovih kroglic, približno 1 kg. Če jih boste spekli kot dodatek k drugemu pecivu vam priporočam, da količino razpolovite.

Recepte lahko spremljate z všečkanjem FB strani Leaneen ali na Instagramu.

 

4 thoughts on “[Sladka darila]: Rumove kroglice

 1. Pozdravljena!

  Koliko je to “zelo velika količina kroglic”? 50, 100? Zelo pomembna mi je količina.
  Hvala.

  1. Živjo!

   Pride približno 1 kilogram kroglic, kar je precej več kot 100. Točno jih pa nikoli ne štejem, ker je število odvisno od velikosti kroglic in vsak dela drugače velike. 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja