2. Mala šola vina

Mala šola vina

Na prvo aprilsko soboto smo se kulinarični blogerji ponovno zbrali v Goriških Brdih, na že drugi Mali šoli vina, ki jo organizira Klet Brda. Tako kot lani smo imeli tudi letos srečo z vremenom, saj je bil čudovit sončen dan in Brda so meni najlepša ravno v spomladanskih mesecih. Verjetno mi ni treba posebej poudarjati, kako fino je bilo. Cel dan smo se družili ob dobri hrani in vinu ter se tudi nekaj novega naučili, saj smo imeli letos kar tri različne delavnice- Design thinking, vloganje in osnove postrežbe vina, osnove degustacije, napake pri vinu ipd.

Več o lanskem spajanju vina in kulinarike si lahko preberete TUKAJ.

Letos je Mala šola vina potekala v Vili Vipolže, prelepi in nedavno obnovljeni renesančni vili, s čudovitim parkom in razgledom na okoliške briške griče. Prvič sem bila tam že dve leti nazaj, ko sva bila s fantom na dopustu v Brdih in sem že skoraj pozabila, kako lepo je. Tako da če se boste kdaj potepali po Brdih, ne pozabite zavite še v Vipolže, saj je vila res vredna ogleda.

Leaneen
S Kristino, ki ustvarja blog Vibrant Plate

V vili se nahaja tudi restavracija Kruh in vino, kjer smo imeli kosilo in moram reči, da mi je bilo veliko bolj všeč kot lani, ko nam  je kuhal Bine Volčič. Najbolj me je navdušila predjed, torej krema dimljene postrvi, pa tudi njoki so bili božanski, prav tako 30 ur vzhajana pogača, ki me je skoraj že malo spominjala na napolitansko pico. Samo porcije so bile premajhne, ker je bilo res vse odlično in bi si vsi želeli še malo več. Malenkost me je razočarala samo sladica, ki bi morala biti popoln zaključek okusne pojedine. Bila je dobra, ampak žal nič posebnega. Ob vsaki jedi pa smo pili tudi drugo vino iz Kleti Brda, pri nekaterih celo dve različni in vse se je zelo lepo dopolnjevalo.Na spletni strani Mala šola vina najdete tudi recepte in poleg receptov še predloge katero vino postreči k jedi (klik za recepte).

Mala šola vina

Mala šola vina

Mala šola vina
Riž ne Riž s krmo dimljene postrvi Faronika
Mala šola vina
Domači njoki s slanino in mladim tolminskim sirom
Mala šola vina
Gurmanska pogača z Briško klobaso in mladim sirom Mlekarne Planika

Mala šola vina

Mala šola vina
“Brdamisu”

 

Hvala za še en čudovit dan! Več o Mali šoli vina pa si lahko preberete TUKAJ.

Nove objave lahko spremljate z všečkanjem FB Leaneen ali na Instagramu.