Sadne mileram rezine brez peke

Sadne mileram rezine brez peke

Sadne mileram rezine brez peke so idealne za poletje, saj za pripravo ne potrebujemo pečice. Recepti za sladice z mileramom so na Leaneen eni najbolj klikanih. Mileram je na voljo v bolje založenih trgovinah in je zelo podoben kisli smetani. Njegova tekstura je bolj svilnata in kremna, v kombinaciji s pudingom pa nastane okusna in sveža krema.

Maline in jagode dajo z rahlo kislim pridihom piko na i, saj malce razbijejo sladkobo. Rezine je najbolj postreči potem, ko so 20-30 minut na sobni temperaturi– so še vedno lepo ohlajene, ampak se okusi že razvijejo.

Moje recepte lahko spremljate tudi na INSTAGRAM profilu (klik, klik). 

Sadne mileram rezine brez peke
Sadne mileram rezine brez peke
Sadne mileram rezine brez peke

Še več mojih sladic z mileramom (za recept kliknite na ime sladice):

Pri pripravi sem uporabila izdelke blagovne znamke Dolcela. Po novem jih lahko naročite tudi preko spleta, v Žitovi spletni trgovini: https://enakupi.com/

Sladica z vaniljevim pudingom

Količina zadostuje za pekač v velikosti 24 x 24 cm.

Sestavine za piškotno podlago:

 • 280 g maslenih piškotov
 • 3-5 žlic sladke smetane
 • 160 g masla

Postopek priprave piškotne podlage:

 1. Maslene piškote zmeljemo v drobtine in jih zmešamo skupaj s sladko smetano in stopljenim maslom. Količino smetane in masla prilagodimo po občutku, saj je odvisna od vrste uporabljenih piškotov.
 2. Najlažje je, če za peko uporabimo pekač s snemljivim obodom. Na dno damo papir za peko, na notranjo stran oboda pa acetatno folijo.
 3. Piškotno maso poravnamo in potlačimo na dno pekača.
 4. Za 20 minut damo pekač v hladilnik, da se podlaga malenkost strdi.

Sestavine za vaniljevo kremo z mileramom:

Postopek priprave vaniljeve kreme z mileramom:

 1. Vaniljeva pudinga, sladkor v prahu in vaniljev sladkor zmešamo s 150 ml mleka. Mešamo z metlico, da dobimo zmes brez grudic.
 2. Vaniljev strok prerežemo na pol in postrgamo semena. Semena vmešamo k pudingovi mešanici.
 3. Mleto belo želatino zmešamo z dvema in pol žlicama hladne vode. Pustimo jo 10 minut, da nabrekne.
 4. Preostalih 450 ml mleka skupaj s postrganim vaniljevim strokom segrevamo do vretja. Ko mleko zavre, strok previdno odstranimo.
 5. V vrelo mleko počasi vlivamo pudingovo mešanico. Zraven ves čas mešamo z metlico. Puding kuhamo še 6-8 minut, da se zgosti.
 6. Minuto pred koncem kuhanja dodamo še želatino in dobro pomešamo, da se popolnoma raztopi.
 7. Takoj, ko vroč puding odstavimo s štedilnika, dodamo mileram. Mešamo dokler nimamo enotne in gladke kreme brez grudic.
 8. Kremo takoj nadevamo v pekač in jo enakomerno poravnamo.
 9. Mileram rezine damo za približno 1 uro v hladilnik, da se krema malo strdi, da se slučajno ne bi pomešala s sadnim prelivom.

Sadni preliv:

Postopek priprave sadnega preliva:

 1. Maline in jagode kuhamo s sladkorjem, da se popolnoma zmehčajo. Do gladkega pireja jih stlačimo s paličnim mešalnikom.
 2. Pire moramo nujno poskusiti in ga po želji dodatno sladkati.
 3. Želatino pomešamo s 4 žlicami hladne vode in jo pustimo 10 minut, da nabrekne. Nato jo damo v topel sadni pire in mešamo, da se popolnoma raztopi.
 4. Pire ohladimo do mlačnega, nato pa ga prelijemo prek mileram kreme, ki mora biti po vrhu malo strjena, da se krema in pire ne pomešata.
 5. Sadne mileram rezine brez peke damo čez noč v hladilnik, da se dobro strdijo in ohladijo. Naslednji dan jih lahko okrasimo in razrežemo. Moje nasvete za rezanje peciva najdete TUKAJ.

Opomba:

 • Kremo v hladilniku moramo malo preverjati, saj se mora samo malo strditi, ne popolnoma. Če se preveč strdi, se lahko zgodi, da se krema in sadni pire ne spojita lepo skupaj.

Nove recepte lahko spremljate z všečkanjem FB Leaneen ali na Instagramu.

Rezine brez peke

6 thoughts on “Sadne mileram rezine brez peke

  1. Pozdravljeni, na pamet ne vem, tako da najbolje, da si preračunate, ker je odvisno tudi od tega, koliko tortic sploh želite. Moje rezine so bile visoke 5-6 cm, velikost pekača pa je zapisana v objavi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.