Pecivo za praznovanja

Pecivo za praznovanja

Verjetno nisem edina, ki so ji velika praznovanja rojstnih dni in poroke všeč tudi zaradi peciva. Polni pladnji najrazličnejšega skrbno pripravljenega peciva in odločanje o tem, kaj vse bi poskusili. Kaj je boljšega od tega sladkega odločanja in izbiranja! Pri nas se za okrogle rojstne dneve vedno veliko peče in zame ni pravega praznovanje, če na mizi ni vsaj malo peciva.

Spodnje pecivo je s praznovanja maminega rojstnega dne. Imeli smo okoli 16 različnih vrst, ki smo jih začeli pripravljati nekaj dni prej, vsak večer po službi. Največ je naredila mami z očijevo pomočjo, veliko je prispevala njena sestrična Marta, nekaj pa tudi moja malenkost in moj fant. Pecivo za praznovanja je pri nas vedno projekt celotne družine.

Moje recepte lahko spremljate tudi na INSTAGRAM profilu (klik, klik). 

 

Pecivo za praznovanja

Pecivo za praznovanja

Pecivo za praznovanja

Na pladnjih je bilo naslednje pecivo za praznovanja:

Za recepte kliknite na obarvano besedilo v oklepaju. Slaščice brez receptov so ali delo tete Marte ali pa so tisti recepti moje babice, za katere želi, da se ohranijo v naši družini in so del družinske dediščine, saj so te slaščice najboljše, kar jih premorejo njeni kuharski zvezki.

Nove recepte lahko spremljate z všečkanjem FB Leaneen ali na Instagramu.

 

Pecivo za praznovanja

 Pecivo za praznovanja

Pecivo za praznovanja

Pecivo za praznovanja

Pecivo za praznovanja

 

 

8 thoughts on “Pecivo za praznovanja

  1. Nisem velika fenica piškotov, a sem poskusila kakavove. Odlično! Vsi navdušeni. Bom poskusila še kakšne. Čestitke za odličen recept.

  2. mmm… kaj pa so tile eni luštni, z belimi krogci? Delujejo kot išlerji polnjeni z marmelado in oblepljeni z mini macroni?

    1. Mi tem piškotom pravimo “nič boljšega” in tako ime imajo tudi v starih babičinih kuharskih zvezkih. Na spletu pa jih najdete pod imenom “non plus ultra”.

  3. Ze vec dni si ogledujem tole vase pecivo. Krasno je!! Vse pohvale 👏🤗 koliko dni prej lahko pripravim non plus ultra piskotke, koliko casa lahko stojijo, da so se dobri? Hvala

    1. Hvala! Lahko jih naredite kakšen teden prej, ker najboljši piškoti so meni sveži, stojijo pa lahko 2-3 tedne. 🙂

Comments are closed.