Mediteranska pica s pirinim testom

Mediteranska pica s pirinim testom

Mediteranska pica s pirinim testom vam bo ne glede na letni čas vedno pričarala poletje in občutek, da ste na morju. Morski okus je zaradi dodatka sardin namreč res izrazit. Navadno sem doma na pici uporabljala samo tuno, ki je precej bolj blagega okusa in na sardine niti nisem pomislila. Razlog tiči v tem, da ko sem v piceriji naročila pico s sardinami, so bile te vedno tako slane, da so mi pokvarile okus pice.

Na srečo sem enkrat vseeno tvegala in dodala Eva sardine, ki pa niso bile niti malo slane in so se tako lepo povezale z ostalimi okusi na pici, da je zdaj tuna tista, ki je bolj redko na pici. Tokrat sem dodala premium Eva sardine, ki imajo že dodane črne olive in so shranjene v ekstra deviškem oljčnem olju.

Za mediteranski okus sem poleg paradižnikove mezge in sardin s črnimi olivami dodala še bivoljo mozzarello, češnjeve paradižnike in malo šampinjonov (ki sicer niso najbolj mediteranski, ampak jih na pici obožujem). Če želite, lahko namesto pirinega testa naredite 48 ur vzhajano testo za pico (klik za recept).

Moje recepte lahko spremljate tudi na INSTAGRAM profilu (klik, klik). 

Mediteranska pica s pirinim testom
Mediteranska pica s pirinim testom
Mediteranska pica s pirinim testom

Količina sestavin je za eno večjo pico ali dve majhni.

Pirino testo za pico:

 • 350 g pirine moke
 • 250 ml vode
 • 5 g suhega kvasa
 • 1 žlička soli
 • 2 žlici olivnega olja

Sestavine za nadev:

Postopek priprave testa za pirino pico:

 1. Pirino moko stresemo v večjo posodo, na sredino naredimo jamico, vanjo vlijemo vodo, notri stesemo suh kvas, premešamo in pustimo 10 minut.
 2. Nato dodamo še olivno olje in sol ter zgnetemo v gladko in prožno testo. Če gnetemo s pomočjo kuhinjskega robota, potem moramo na stopnji 1 ali 2 gnesti približno 8-10 minut.
 3. Testo na sobni temperaturi vzhajamo dobro uro, dokler se količina testa ne podvoji.
 4. Na peki papir damo čisto malo moke in vzhajano testo razvlečemo v željeno obliko ter ob strani pustimo približno centimeter roba.
 5. Testo premažemo s paradižnikovo mezgo, posujemo s suho baziliko, dodamo mozzarello, češnjev paradižnik in Eva sardine s črnimi olivami. Po želji dodamo tudi kakšne druge sestavine.
 6. Mediteranska pica s pirinim testom je pečena po približno osmih minutah na 250 °C oziroma ko je testo lepo zapečeno in mozzarella stopljena.

Nove recepte lahko spremljate z všečkanjem FB Leaneen ali na Instagramu.

Mediteranska pica s pirinim testom

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.