Fritule v sladkorni mešanici

Fritule v sladkorni mešanici

Fritule v sladkorni mešanici me najbolj spomnijo na zagrebški božični sejem. Tam sem si jih privoščila ob vsakem obisku. Nujno skupaj s čokoladnim ali karamelnim prelivom. Pri nas so bolj kot fritule znane pustne miške, ki večinoma niso tako lepo okrogle kot fritule, ampak imajo po navadi še malo “repkov”. Vse moje recepte za pustne jedi najdete TUKAJ.

Recepte lahko spremljate tudi na INSTAGRAM profilu (klik, klik). 

Fritule v sladkorni mešanici
Fritule v sladkorni mešanici

Sladkorna mešanica

Vedno, ko sem fritule jedla na božičnem sejmu, so bile povaljane v sladkorno mešanico, zato sem jo pripravila tudi sama. Uporabila sem sladkor z burbonsko vaniljo in mešanico začimb z imenom Sladkorna ljubezen. Oboje najdete na Začimbe.si: https://zacimbe.si/

Sladkorna ljubezen je kombinacija demerara rjavega sladkorja, karameliziranega sladkorja, cimeta, jabolka v prahu, limonine lupinice … Same fine sestavine, ki že tako okusnim fritulam dodajo piko na i.

S promo kodo LEANEEN lahko v spletni trgovini Začimbe.si nakupujete BREZ POŠTNINE.

Začimbe.si

Recepti za pustne jedi (za recept kliknite na obarvano ime jedi):

Fritule v sladkorni mešanici

Sestavine:

 • 2 jajci M velikosti
 • 2 žlički sladkorja z burbonsko vaniljo
 • 3 žlice sladkorja v prahu
 • lupinica bio limone
 • 2 žlici ruma
 • 1 ščep soli
 • 360 g čvrstega jogurta
 • 400 g bele gladke moke
 • 12 g pecilnega praška

Za posip:

Postopek priprave:

 1. Jajci z obema sladkorjema stepamo 4-5 minut. Dodamo lupinico bio limone, rum, ščep soli in čvrst jogurt. Stepamo še 3 minute, da dobimo enotno maso.
 2. Moko pomešamo s pecilnim praškom, nato pa jo med stepanjem postopoma dodajamo k masi.
 3. Stepamo še nekaj minut, dokler nimamo enotne mase, ki mora biti zelo gosta. Maso pustimo stati 15 minut in medtem segrejemo olje.
 4. V srednje veliko posodo za cvrtje nalijemo olje. Mora ga biti toliko, da bodo fritule lahko plavale v njem in se ne bodo dotikale dna posode. Približno 2-3 cm olja.
 5. Če je olje primerne temperature, preverimo z leseno kuhalnico. Ročaj postavimo v olje in če se okoli njega delajo mehurčki, lahko začnemo.
 6. Fritule oblikujemo z dvema žličkama, ki ju prej pomočimo v olje. Z eno žličko zajamemo maso, z drugo pa jo oblikujemo in potisnemo v olje.
 7. Lahko pa damo maso v brizgalno vrečko, odrežemo njen konec, iztisnemo malo mase in jo odrežemo, da pade v olje.
 8. Cvremo jih na srednji temperaturi. Po potrebi T med peko prilagajamo, da se fritule ne ocvrejo prehitro in da je pečena tudi notranjost.
 9. Ko so na eni strani dovolj ocvrte, se same obrnejo. Ocvrte odlagamo na papirnate brisačke.
 10. Po cvrtju jih po želji povaljamo v mešanici sladkorja z burbonsko vaniljo in mešanici začimb Sladkorna ljubezen. Fritule v sladkorni mešanici postrežemo še tople. Za še boljši okus jih prelijemo s stopljeno čokolado ali karamelo.

Nove recepte lahko spremljate z všečkanjem FB Leaneen ali na Instagramu.

Fritule v sladkorni mešanici

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.