Tortelini z gorgonzolino omako

Toretelini z gorgonzolino omako

Tortelini z gorgonzolino omako so tako preprosti za pripravo, da bodo uspeli prav vsakomur! Nobenih zapletenih postopkov, le par sestavin in kosilo je narejeno. Če sta bila prejšnje dva recepta za kosilo (brezmesna lazanja in piščančji taquitosi) malenkost bolj kompleksna za pripravo, so tortelini z gorgonzolino omako narejeni v samo 15 minutah.

Za pripravo potrebujemo le 4 glavne sestavine in začimbe. Jaz sem v Sparu kupila torteline s pršutom, smetano za kuhanje in sir grana padano ter gorgonzolo. Potrebujemo še začimbe in po želji mleko, ki pa ga lahko nadomestimo tudi s smetano za kuhanje.

Moje recepte lahko spremljate tudi na INSTAGRAM profilu (klik, klik). 

Toretelini z gorgonzolino omako
Toretelini z gorgonzolino omako
Toretelini z gorgonzolino omako

Tortelini z gorgonzolino omako:

 • 250 g tortelinov s pršutom
 • 150 ml sladke smetane
 • 50 ml mleka
 • 50-80 g gorgonzole
 • 20-30 g grana padano
 • česen v prahu
 • poper
 • sol

Postopek priprave:

 1. Najprej na štedilnik pristavimo večjo posodo z osoljeno vodo, v kateri bomo skuhali torteline. Vodo zavremo in ko zavre, dodamo torteline in jih kuhamo 5-6 minut.
 2. Medtem ko čakamo, da voda zavre, začnemo s pripravo gorgonzoline omake. V kozico damo na manjše kose razrezano gorgonzolo in samo kakšno žlico smetane, da se gorgonzola raztopi.
 3. Nato dodamo še preostalo smetano in mleko ter omako zavremo. Ko zavre, zmanjšamo moč ognja ter po okusu dodamo začimbe. Obvezno jo poskusimo ter dodamo več začimb ali še dodatno gorgozolo.
 4. Po vretju kuhamo omako še približno 5 minut, ravno toliko, da se zgosti. Na koncu dodamo sir grana padano in premešamo da se stopi.
 5. V omako dodamo kuhane in odcejene torteline, dobro premešamo in tortelini z gorgonzolino omako so pripravljeni za serviranje.

Opomba:

 • Zapisana količina je za eno zelo veliko porcijo ali dve malo manjši. Za dve “normalno” veliki porciji, za dve osebi, računajte, da potrebujete 300-350 g tortelinov.
Toretelini z gorgonzolino omako

Nove recepte lahko spremljate z všečkanjem FB Leaneen ali na Instagramu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.